Deze fruit crumble uit de oven is heerlijk als warm ontbijt, gezond tussendoortje of lekker dessert. Het zit boordevol vitamines en goede voedingsstoffen. Je kan bovendien kiezen welk fruit je wenst in je crumble, variaties zijn er genoeg.
Ingrediënten (4 pers)
- 100 gram Becel Bakken en Braden
- 900 gram fruit: 1 appel, 1 peer, 3 pruimen, 2 abrikozen etc.
- 100 gram bloem
- 50 gram kristalsuiker of zoetstof
- Eventueel 1 kl kaneel
Bereidingswijze
- Vet een ovenschaal in met Becel en verwarm de oven voor op 180 graden.
- Was het fruit en snij het in kleine stukjes. Leg ze vervolgens in de ovenschaal, dicht naast elkaar.
- Meng de bloem met de suiker goed. Breek of snijd de margarine in stukken en voeg toe aan het droge mengsel. Wrijf het met je vingertoppen of met een vork door elkaar zodat je een kruimelig geheel krijgt.
- Verdeel de kruimels over het fruit en bak ongeveer 30 tot 45 minuten in de oven, tot de kruimels goudbruin zijn.
- Bestrooi je crumble eventueel met kaneel. Je kan deze crumble zowel warm als koud serveren.
Smakelijk!