Een lekkere pompoensoep. Ideaal voor rond deze herfstperiode!
Ingrediënten (4 pers)
- 250 gram gesneden wortelen
- 500 gram pompoenvlees
- 2 tomaten
- 2 uien, 1 teentje look
- 200 gram gehakt
- 1 laurier blaadje
- 1 stukjes gember
- Vleesbouillon
- Paar takjes rozemarijn
- Tomatenpuree
- Spaghetti
Zo te bereiden
- Stoof de uien, het teentje look, de wortelen, de stukjes pompoen en de gember in een pan.
- Voeg de laurier, de tomaten, de tomatenpuree en een snufje nootmuskaat toe.
- Doe er vervolgens de vleesbouillon bij en laat de soep 30 minuten doorkoken.
- Maak ‘spinnen’ door ronde balletjes van het gehakt te maken en er ongekookte spaghettisprieten in te steken.
- Kook de spinnen 10 minuten in kokend water.
- Mix de soep fijn en breng op smaak met peper en zout.
- Voeg voor het serveren voorzichtig de spinnen toe aan de soep.
- Serveer met gehakte peterselie en rozemarijn.