Geroosterde paprika-pastinaaksoep

geroosterde-paprika-pastinaaksoep.jpg

Deze heerlijke soep is vol van smaak en heeft allemaal lekkere verse ingrediënten. De soep zit bomvol groenten, met als hoofdrolspelers paprika’s en pastinaak. Deze soep is makkelijk om te maken.

Pastinaak

De pastinaak was een vergeten groente, maar heeft zich ondertussen weer bewezen. Deze groente is familie van de wortel en dat kun je ook wel een beetje zien. De smaak is echter wel anders. De pastinaak is wat zoeter en heeft een anijsachtige smaak.

Benodigdheden voor 4 personen

  • 3 rode paprika’s
  • 2 gele paprika’s
  • 1 pastinaak
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 750 ml groentebouillon
  • 200 ml light kookroom
  • 1 el tomatenpuree
  • Peterselie
  • Tijm
  • Peper
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 el Becel Light Vloeibaar

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de paprika’s door de helft en maak ze schoon.
  • Leg de paprika’s met de buitenkant naar boven zo’n 40 minuten in de oven of totdat ze zacht zijn en bruin aan de buitenkant.
  • Snipper het uitje, pers of snij de knoflook en snij de pastinaak.
  • Als de paprika’s klaar zijn haal je ze uit de oven en laat je ze even afkoelen met aluminiumfolie eroverheen. Vervolgens haal je het bruin geworden velletje ervan af en kun je de paprika in grove stukken snijden.
  • Zet een soeppan op het vuur en doe er 2 el Becel Light vloeibaar in. Bak de knoflook, ui en pastinaak in de pan totdat de pastinaak goudbruin is, dit duurt zo’n 10-15 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit kort mee.
  • Zet het vuur laag en voeg de paprikastukken, het paprikapoeder, de groentebouillon en de takjes tijm en peterselie toe. Breng dit op smaak met peper. Laat dit 5 minuten koken.
  • Haal de pan van het vuur en pluk de takjes tijm en peterselie eruit. Voeg 150 ml kookroom toe.
  • Doe dit in de blender of pak een staafmixer en maak een gladde soep van het geheel.
  • Serveer de geroosterde paprika-pastinaaksoep met wat peterselieblaadjes.

Smakelijk!

Voor meer recepten klik hier.