Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom je deze winter nog meer thee moet drinken

Olivier
2 min read

Je hebt mensen die van koffie houden en mensen die liever een kopje thee drinken. Dit artikel is speciaal voor de theeleuten onder ons, maar natuurlijk ook voor de mensen die nog geen thee drinken! Hieronder 5 redenen waarom je deze winter nog meer thee moet drinken!

Goede energie boost

We weten allemaal dat koffie cafeïne bevat, maar wist je dat er in thee ook de nodige cafeïne zit? Niet zoveel als in koffie, maar cafeïne is cafeïne. Door de lagere hoeveelheid van deze energiebooster, voorkom je slapeloze nachten maar kikker je toch lekker op!

Groene thee is goed voor je sportprestaties

Niet verkeerd, toch? We wisten natuurlijk allemaal al dat groene thee ontiegelijk gezond is, maar nu blijkt uit onderzoek dat het ervoor zorgt dat je vet wordt omgezet naar energie. En meer energie betekent meer zin om te sporten en betere prestaties. Wij schenken nog een kopje in!

Thee beschermt tegen ziektes

In thee zitten de stoffen: Polyfenolen. Deze zijn belangrijk voor je celvernieuwing en beschermen je liggen tegen bepaalde ziektes. Denk hierbij aan hart- en vaatziektes, kanker en zelfs Parkinson en Alzheimer.

Frisse adem

Thee zorgt voor een frisse adem en daarnaast helpt het drinken van thee ook nog eens tegen tandplak. Stel dat bezoekje aan de tandarts nog maar even uit!

Smaakmakers

Je kunt in je thee verschillende (gezonde) smaakmakers toevoegen en deze brengen talloze gezondheidsvoordelen met zich mee. Wanneer je bijvoorbeeld citroen in je thee doet, krijg je vitamine C binnen. Voeg je een lepel honing toe, krijg je een natuurlijke energieboost.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…