Heerlijke vanille mango chiapudding!

heerlijke-vanille-mango-chiapudding.jpg

Van chiazaad kan je heel eenvoudig en snel een lekkere gezonde 'pudding' maken. Als je vloeistof bij de zaadjes voegt en dit dan een paar uurtjes in de frigo laat rusten, dan krijg je een soort ‘gelatine effect’, de zaadjes nemen de vloeistof op en gaan zwellen.

Maak het ’s avonds klaar en laat het een nacht in de frigo rusten. Ideaal om snel een gezond ontbijt of tussendoortje tevoorschijn te toveren… als je ’s morgens weinig tijd hebt.

Ingrediënten voor 2 pers

  • 200ml amandelmelk
  • 4 eetlepels chiazaadjes
  • 1eetlepel ahornsiroop of honing
  • zaadjes van 1 vanillestokje of enkele druppels vanille essence
  • 1 mango, geschild en in stukjes gesneden
  • Als afwerking: extra stukjes mango

Werkwijze

  1. Meng de chia- en vanillezaadjes met de melk en de ahornsiroop in een ruime kom en zet voor minstens 1 uur in de frigo.
  2. Haal uit de frigo en roer goed om. Voeg er nu de stukjes mango aan toe. Verdeel over 2 kommetjes dat je kan afsluiten.
  3. Zet terug in de frigo. Zo heb je de volgende ochtend een heerlijk voedzame chiapudding.

Waarom chiazaden

  • Verbetert je concentratie en geheugen door ijzer en zink
  • Ondersteunt je immuunsysteem
  • Bevordert de vertering
  • Vermindert vermoeidheid door vitamin B3, ijzer en magnesium
  • Stimuleert gezonde cholesterolwaarden door omega 3
  • Instandhouding van normale huid, gezonde haren en nagels door vitamin B3, biotine en zink

Auteur: Marlies Huysentruyt

Marlies Huysentruyt is food coach bij Move to Cure, het centrum van Lieven Maesschalck. Marlies adviseert klanten over gezonde, energierijke eetpatronen en het verliezen van gewicht zonder dieet. Via www.movetocure.com/team kan je contact met haar opnemen.