10 gezonde ontbijtrecepten!

10-gezonde-ontbijtrecepten.jpg

Een gezond begin van de dag is altijd mooi meegenomen. Hieronder een tiental tips voor een gezond ontbijt.

1. Quinoa met peer

Meng (voorgekookte) quinoa met een peer, wat noten, rozijnen, honing en kaneel door elkaar en klaar is je gezonde begin van de dag.

2. Muesli met yoghurt

Voor een lekker en snel ontbijt vermeng je muesli met magere yoghurt, of een ander mager zuivelproduct, en verse vruchten naar keuze.

3. Quinoa pannenkoek

Deze quinoa pannenkoekjes zijn eenvoudig te maken van quinoameel, één ei en (soja)melk. De gebakken pannenkoekjes beleg je met een gezonde topping naar keuze.

4. Havermout met chia

De havermout laat je eerst een nachtje wellen in de koelkast, samen met een eetlepel chiazaad in een beetje water zodat alles net onder staat. ’s Ochtends roer je alles goed door en voeg je melk toe(koemelk, amandelmelk of sojamelk). Ook voeg je stukjes fruit naar keuze toe. Als topping gebruik je bijvoorbeeld rozijnen, noten, honing of kokos.

5. Banaan-ei pannenkoekjes

Voor deze pannenkoekjes gebruik je per persoon een halve geprakte banaan en het eiwit van één ei. Deze meng je goed door elkaar, samen met een eetlepel hüttenkäse. Vervolgens bak je de pannenkoekjes in wat olijfolie aan beide zijden gaar.

6. Bananmuffins

Vermeng 125 gram havermout, 150 milliliter melk, één ei, twee geprakte bananen, twee eetlepels kaneel, één theelepel bakpoeder en wat fijngehakte walnoten. Hiermee vul je acht ingevette muffinvormen en bakt deze gedurende twintig minuten in een voorverwarmde oven op tweehonderd graden Celsius.

7. Havermout met kaneel

Verhit 2 soepkommen (haver)melk samen met één koffiekop havervlokken en kook dit ongeveer een kwartier. Vervolgens voeg je wat kaneel en blauwe bessen toe. Eventueel kun je de havermout zoeten met wat honing op enkele druppels stevia.

8. Yoghurt met meloen

Vermeng wat stukjes meloen door magere yoghurt samen met enkele verse aardbeien. Eventueel kun je het geheel in een blender doen en een smoothie maken.

9. Quinoapap met amandel

Breng een halve liter water aan de kook en voeg één koffiekopje quinoavlokken toe. Het geheel dient 10 minuten te koken, maar tijdens de laatste minuten voeg je stukjes vruchten, honnig en de schilfers amandel toe.

10. Amandel-kaneelpannenkoek

Vermeng drie eieren, één geprakte banaan, 75 gram amandelmeel, 140 gram (rijst)melk, één eetlepel kokos, twee eetlepels kaneel en één eetlepel agavesiroop en bak hiervan pannenkoekjes in een beetje kokosolie. De topping kan bestaan uit stukjes banaan, kokossnippers of verse vruchten.