Shanghai kondigt einde van lockdown aan
“Het normale leven zal vanaf juni hervatten.” Dat zei Zong Ming, de onderburgemeester van de Chinese stad Shanghai, op een persconferentie. Maar is de...
Inhoud
Een gezond begin van de dag is altijd mooi meegenomen. Hieronder een tiental tips voor een gezond ontbijt.
Meng (voorgekookte) quinoa met een peer, wat noten, rozijnen, honing en kaneel door elkaar en klaar is je gezonde begin van de dag.
Voor een lekker en snel ontbijt vermeng je muesli met magere yoghurt, of een ander mager zuivelproduct, en verse vruchten naar keuze.
Deze quinoa pannenkoekjes zijn eenvoudig te maken van quinoameel, één ei en (soja)melk. De gebakken pannenkoekjes beleg je met een gezonde topping naar keuze.
De havermout laat je eerst een nachtje wellen in de koelkast, samen met een eetlepel chiazaad in een beetje water zodat alles net onder staat. ’s Ochtends roer je alles goed door en voeg je melk toe(koemelk, amandelmelk of sojamelk). Ook voeg je stukjes fruit naar keuze toe. Als topping gebruik je bijvoorbeeld rozijnen, noten, honing of kokos.
Voor deze pannenkoekjes gebruik je per persoon een halve geprakte banaan en het eiwit van één ei. Deze meng je goed door elkaar, samen met een eetlepel hüttenkäse. Vervolgens bak je de pannenkoekjes in wat olijfolie aan beide zijden gaar.
Vermeng 125 gram havermout, 150 milliliter melk, één ei, twee geprakte bananen, twee eetlepels kaneel, één theelepel bakpoeder en wat fijngehakte walnoten. Hiermee vul je acht ingevette muffinvormen en bakt deze gedurende twintig minuten in een voorverwarmde oven op tweehonderd graden Celsius.
Verhit 2 soepkommen (haver)melk samen met één koffiekop havervlokken en kook dit ongeveer een kwartier. Vervolgens voeg je wat kaneel en blauwe bessen toe. Eventueel kun je de havermout zoeten met wat honing op enkele druppels stevia.
Vermeng wat stukjes meloen door magere yoghurt samen met enkele verse aardbeien. Eventueel kun je het geheel in een blender doen en een smoothie maken.
Breng een halve liter water aan de kook en voeg één koffiekopje quinoavlokken toe. Het geheel dient 10 minuten te koken, maar tijdens de laatste minuten voeg je stukjes vruchten, honnig en de schilfers amandel toe.
Vermeng drie eieren, één geprakte banaan, 75 gram amandelmeel, 140 gram (rijst)melk, één eetlepel kokos, twee eetlepels kaneel en één eetlepel agavesiroop en bak hiervan pannenkoekjes in een beetje kokosolie. De topping kan bestaan uit stukjes banaan, kokossnippers of verse vruchten.
“Het normale leven zal vanaf juni hervatten.” Dat zei Zong Ming, de onderburgemeester van de Chinese stad Shanghai, op een persconferentie. Maar is de...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon