Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 redenen waarom bananen goed voor je zijn!

Camille
2 min read

In tegenstelling tot wat nog altijd veel mensen denken, is het eten van banaan erg gezond. Deze vruchten bevatten namelijk een heleboel kalium en hebben dus een positief effect op de conditie van je hart en je bloedvaten. Kalium helpt namelijk om een hoge bloeddruk te voorkomen. Ook zitten in bananen sterolen die je cholesterolgehalte op peil houden. Bovendien zullen de vezels in bananen de kans op hart- en vaatziekten verlagen.

1. Superfood voor duursporters

Bananen zijn een prima keuze als je aan een duursport doet. De vrucht bevat immers een heleboel vitaminen en mineralen. Daarbij komt verder dat je een banaan eenvoudig mee kunt nemen en op kunt eten. Door elk kwartier een halve banaan te eten zal een duursporter erg veel energie krijgen. Hier kan geen energiedrankje tegenop.

2. Natuurlijke suikers

De natuurlijke suikers in bananen geven je een forse energieboost. Bepaalde suikers in deze vrucht worden dan ook snel door je lichaam opgenomen. Andere suikers in bananen worden juist weer langzaam opgenomen en voorzien je voor een langere tijd energie.

3. Bananen tegen een kater

Wanneer je wat te diep in het glaasje hebt gekeken dan kan een banaan helpen om sneller van je kater verlost te raken. Bij voorkeur drink je de banaan verwerkt in een milkshake om weer snel de oude te worden.

4. Interactie spieren en zenuwen

Bananen bieden ondersteuning bij de interactie tussen zenuwen en spieren. Dit is van essentieel belang bij alles wat je doet. Immers bij elke beweging zijn zowel spieren als zenuwen betrokken. Een banaan eten zorgt ervoor dat je zenuwen en spieren gemakkelijker zullen samenwerken. Vooral de vitamine B6 in de vrucht is hiervoor verantwoordelijk.

5. Bananen tegen maagzuur 

Een banaan werkt als een zogenaamd anacidum. Een anacidum is een stof die je maagzuur tegenwerkt. Op die manier wordt je maagzuur geneutraliseerd en wordt de kans op een maagzweer kleiner.

 

 

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…