Coronavirus: Experts willen strengere maatregelen rond niet-essentiële reizen
Niet-essentiële reizen kunnen echt niet meer. Daar is de GEMS, de expertengroep die de regering adviseert over de te nemen coronamaatregelen, helemaal zeker van....
Inhoud
Watermeloen is een vrucht die veel goede effecten heeft op je gezondheid. Hieronder hebben we een tiental redenen voor je op een rijtje gezet waarom je vaker watermeloen zou moeten eten.
Behalve dorstlessend is het eten van een stuk watermeloen ook prima om je honger te stillen.
Ondanks dat je met watermeloen snel een verzadigd gevoel krijgt, bevat deze vrucht slechts weinig calorieën.
In watermeloen zitten de stoffen citrulline en arginine. Deze stofjes zorgen voor extra stikstofproductie waardoor je bloedvaten zich gaan ontspannen. In tegenstelling tot Viagra is watermeloen echter zonder doktersrecept te koop.
De stof agrinine in watermeloen zorgt voor extra vetverbranding.
Ook is arginine verantwoordelijk voor de opbouw van spieren. Een dergelijke toename van spiermassa zal op zijn beurt weer voor een grotere vetverbranding zorgen.
Wanneer je een stuk meloen eet dan krijg je ongeveer één derde van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine A binnen.
Een stuk watermeloen levert bovendien ongeveer 40 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C.
De watermeloenpitjes zijn eetbaar en bevatten bovendien 28,2 procent eiwitten. Om echt veel eiwitten binnen te krijgen moet je echter wel heel veel pitjes eten.
Misschien wel de meest belangrijke reden om meer watermeloen te eten is dat deze vrucht erg lekker is. Bovendien kun je met watermeloen goed variëren, bijvoorbeeld door er een salade of een smoothie van te maken.
Zeker in de zomermaanden is watermeloen relatief goedkoop en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Zelf wanneer je maar een deel van een watermeloen koopt is de prijs vrij aantrekkelijk in deze tijd van het jaar.
Niet-essentiële reizen kunnen echt niet meer. Daar is de GEMS, de expertengroep die de regering adviseert over de te nemen coronamaatregelen, helemaal zeker van....
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon