Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom je elke dag een walnoot moet eten

Bram
3 min read

Walnoten zijn erg lekker en niet meer weg te denken uit slaatjes en pasta’s. Wist je dat ze ook supergoed zijn voor je lichaam?

1.Je risico op kanker verlaagt

Kanker is een van de grootste doodsoorzaken in de Westerse wereld. walnoten bevatten stoffen die kanker kunnen voorkomen. Mensen die elke dag een walnoot eten hebben veel minder kans om kanker te krijgen.

2.Je wordt er slimmer van

Walnoten zijn niet alleen gezond voor je hart, ze zijn ook goed voor je hersenen. Als je walnoten eet zal je geheugen en je concentratie verbeteren. Je hebt zelfs minder kans om een depressie te krijgen. Geef je kind elke dag een walnoot, zijn leervermogen en geheugen zullen spectaculair verbeteren.

3.Het is de ideale vleesvervanger

Walnoten zitten boordevol proteïnen, ze zijn dan ook de ideale vleesvervanger. Wil jij meedoen aan ‘meatless monday’ of ‘veggie friday’? maak dan lekkere walnootburgers of voeg walnoten toe aan je slaatje!

4.Je zal beter slapen

Als je moeilijk in slaap valt dan zijn walnoten net wat je nodig hebt. Walnoten bevatten veel melatonine, dat is een hormoon dat je biologisch ritme controleert. Eet elke dag een walnoot en je zal veel beter kunnen slapen.

5.Je krijgt een stralende jonge huid

Een gezonde huid is erg belangrijk als je er aantrekkelijk wil uitzien. Walnoten zorgen ervoor dat je huid straalt. Ze zitten boordevol vitamine B, deze antioxidanten beschermen je huid tegen veroudering en irritaties.

6.Je spijsvertering wordt gestimuleerd

Walnoten bevatten niet alleen gezonde vetten en proteïnen, ze zijn ook rijk aan vezels. Een handvol walnoten bevat zelfs 7,8 gram vezels. Hierdoor wordt je spijsvertering gestimuleerd en worden problemen zoals constipatie of een opgeblazen gevoel voorkomen.

7.Je hart wordt sterker

Hartziekten zijn nog steeds de grootste doodsoorzaak in de Westerse wereld. Het goede nieuws is dat we het risico op hartziekten kunnen verlagen met onze levensstijl. Dat kan je doen door walnoten toe te voegen aan je dieet. Walnoten bevatten stoffen die je bloeddruk laat dalen, je bloedcirculatie stimuleert en ontstekingen vermindert.

8.Je zal gewicht verliezen

Veel mensen denken dat ze dik zullen worden als ze noten eten. Noten hebben een hoog vetgehalte, hoe kunnen ze er dan voor zorgen dat je gewicht verliest? Walnoten bevatten gezonde vetten die je hongergevoel op een natuurlijke manier onderdrukken. Mensen die regelmatig walnoten eten zullen daarom meer gewicht verliezen dan mensen die dit niet doen, dat is zelfs wetenschappelijk bewezen. 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…