Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Gezond ontbijten met havermout

Camille
3 min read

Een gezond begin van de dag kan prima bestaan uit havermout. Dit geldt niet alleen voor topsporters maar ook voor mensen die willen afvallen of die behoefte hebben aan extra energie.

Voordelen van een havermoutontbijt

Het havermoutontbijt geeft je een voldaan gevoel. Het zal dus langer duren voordat je weer trek krijgt en de neiging krijgt om te gaan snacken. Om die reden is ontbijten met havermout ideaal als je gewicht wilt verliezen.

Afslanken met een havermoutontbijt

De haver die de basis vormt van havermout bevat enorm veel vezels die je snel een verzadigd gevoel zullen geven. Bovendien bevat havermout een heleboel eiwitten en slechts weinig vetten. Door het ontbijten met havermout zal je de glucosespiegel van je bloed lager worden en minder gaan pieken. Voor een langere tijd zal je lichaam zo, op een stabiele manier, van energie worden voorzien. Daarnaast zal het regelmatig eten van havermout je cholesterolspiegel op een natuurlijke wijze verlagen.

Ingrediënten voor een havermoutontbijt

Per persoon heb je het volgende nodig:

  • een kopje havermout,
  • 2 kopjes plantaardige melk, zoals haver- of amandelmelk,
  • 1 theelepel kaneel,
  • 5 frambozen,
  • 3 aardbeien,
  • 7 bosbessen,
  • een halve handvol amandelen,
  • een halve handvol walnoten.

Wanneer je wilt variëren dan kun je de vruchten ook vervangen door appel of een andere fruitsoort naar keuze.

Bereiden van het havermoutontbijt

De havermout doe je ‘s avonds, samen met de plantaardige melk in een afgedekt pannetje en plaatst dit in de koelkast. ’s Ochtends zet je het pannetje op een middelhoog vuur en brengt het geheel aan de kook. Daarna zet je het vuur laag en laat de havermout al roerend circa 5 minuten zacht doorkoken. De gare havermout doe je daarna in een kommetje samen met de kaneel. Met de vruchten en noten garneer je tenslotte je ontbijt.

Daarnaast bestaan er nu ook handige meeneemzakjes met havermout, verkrijgbaar in 3 smaken: multifruit, cassonade en natural (pure havermout, niets toegevoegd). Ideaal voor mensen die ’s morgens haastig naar hun werk willen vertrekken. Ook als tussendoortje kan je een lekkere havermout reep eten, ideaal om als 4- uurtje op een snelle manier van havermout te kunnen genieten. Zo zie je maar dat er genoeg alternatieven in de winkel liggen.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…