China stelt Asian Games en andere sportevenementen uit door uitbraak coronavirus
De Asian Games, die normaal in september zouden doorgaan in de Chinese stad Hangzhou, worden uitgesteld naar een nog te bepalen datum. Reden voor...
Inhoud
Heb jij ook zin in pannenkoeken, maar op zoek naar een gezonder alternatief? Het kan, namelijk met havermout en bananen! Bij deze pannenkoeken vervangen we de bloem door havermout. Je kan ze als ontbijt of lunch eten.
Voor 4 personen:
Je hebt vast al gemerkt dat havermout super populair is, maar wat is havermout nu eigenlijk?
Havermout is een graansoort en komt oorspronkelijk uit China. Havermout wordt bereid uit de graansoort haver en zit boordevol met vezels die voor een verzadigd gevoel zorgen. Havermout zorgt voor tal van gezondheidsvoordelen. Het bevat veel eiwitten, weinig vet en verlaagt de cholesterol en bloedsuikerspiegel. Havermout heeft ook een positief effect op je bloeddruk en het geeft je veel energie voor een lange tijd. Bovendien is het glutenvrij en bevat het veel antioxidanten. Gezond is het dus zeker en vast!
De bekendste bereiding met havermout is wellicht havermoutpap. Je kan de havermout koken in melk of water en naar eigen smaak wat suiker of honing aan toevoegen. Kijk op de verpakking voor de juiste kooktijd.
Naast pannenkoeken met havermout, kan je ook knapperige havermoutkoekjes maken.
Ook in een cake kan je de bloem vervangen door havermout.
Wanneer je meer body wilt geven aan je smoothie en deze wat dikker wilt maken, kan je wat havermout er doorheen mixen. Zo zal je hongergevoel langer wegblijven.
Vul een glas met 1/3 havermout en giet er een beetje melk over totdat de havermout net onder staat. Voeg daarna 1/3 Griekse yoghurt toe en als laatste stap het fruit. Roer nu voorzichtig het mengsel en plaats het in de koelkast voor minimaal één nacht.
De Asian Games, die normaal in september zouden doorgaan in de Chinese stad Hangzhou, worden uitgesteld naar een nog te bepalen datum. Reden voor...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon