Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom we granaatappels moeten eten

shana
3 min read

Uit onderzoek blijkt dat granaatappels ontzettend gezond zijn. De granaatappel is het symbool van liefde, vruchtbaarheid én gezondheid en dat heeft ook zo zijn redenen. Ze zitten namelijk vol met natuurlijke antioxidanten, die we nodig hebben voor ons immuunsysteem. Waarom granaatappels zo gezond zijn , welke voordelen ze hebben, hoe we ze moeten opeten … wordt hieronder allemaal behandeld.

Waarom zijn granaatappels gezond?

Gezond, dat zijn ze zeker! Granaatappels bevatten supergezonde voedingsstoffen die we nodig hebben om ons immuunsysteem te versterken. De belangrijke antioxidanten die aanwezig zijn, zijn erg belangrijk om ziektes te voorkomen. De gezonde bestanddelen van de granaatappel bevinden zich in de geleiachtige besjes. De hoeveelheid antioxidanten zijn zelfs veel hoger dan andere fruitsoorten. Bovendien zijn ze rijk aan vitamine C, vitamine A, foliumzuur, vitamine E, vezels, kalium, ijzer en calcium. De granaatappel houdt je huid jong, je kan beter tegen de UV-straling en je huid herstelt makkelijk.  Ze zijn dus super gezond!

De voordelen

Granaatappels zijn niet alleen super gezond, maar hebben ook nog tal van voordelen:

  1. Granaatappels hebben een geneeskrachtige werking: helpt kanker, hart- en bloedvatziektes & artrose voorkomen en bestrijden.
  2. Ze werken ontstekingsremmend
  3. Granaatappels zorgen voor een lagere bloeddruk
  4. Je krijgt er een mooiere, frissere huid van
  5. Werkt cholesterol verlagend
  6. Vitamines
  7. Wetenschappers beweren dat de granaatappel het vet rond te buik doet afnemen
  8. Het kan tandplak voorkomen
  9. 1 à 2 glazen per dag drinken kan je een verkoudheid vermijden
  10. Granaatappelsap helpt vroegtijdige veroudering voorkomen 

Hoe eten?

Hoe eet je nu zo’n granaatappel? Om te beginnen snij je de granaatappel in twee. Je kan vervolgens de pitjes eruit lepelen of je kan de granaatappel ook verder in vier snijden en de schil naar buiten buigen, zodat de pitjes loskomen en eruit vallen. De witte vliezen zijn niet eetbaar, ze zijn zelfs heel bitter. Verder kan de vrucht ook worden uitgeperst zoals een sinaasappel. Het sap kan je zeven en gebruiken voor gezonde drankjes. Zorg er wel voor dat je geen sap op je kledij krijgt, want rode vlekken gaan zeer moeilijk uit. Tip: je kan de pitjes ook onder water eruit halen, zo voorkom je vlekken.  

Je kan een granaatappel los eten, maar je kan ze ook gebruiken om je slaatjes wat op te fleuren. Ze zijn heerlijk in fruitsalades, couscous, Oosterse gerechten, bij yoghurt …

 

Door shana

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…