Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Gezonde voedingstips voor tijdens de zomer

Bram
4 min read

Waar je in de winter misschien niet zo bezig bent met je gewicht en gezond eten, is dit bij de meeste mensen in de zomer wel anders. Dit komt omdat je in de zomer minder bedekkende kleding aan hebt en ook vaker in je zwembroek, bikini of badpak rondloopt, waardoor je meer behoefte hebt om er goed uit te zien. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat je er in de zomer goed uitziet in je blote kleding en zwemkleding? Dat lees je in dit artikel. Zo lees je in dit artikel welke gezonde voedingstips je in de zomer kunt gebruiken voor een gezonder gewicht.

Tip 1: drink voldoende water

Omdat het in de zomer warmer is en je bovendien meer in de zon zit, droog je sneller uit. Om dit te voorkomen en je lichaam gezond te houden, is het belangrijk om voldoende te drinken. Op deze manier voorkom je uitdroging en geef je jouw lichaam het vocht dat je lichaam nodig heeft om te kunnen functioneren in de zomer. En heb je even geen zin in water? Drink dan vitaminesap, want dit is niet alleen goed voor het vochtgehalte in je lichaam, maar zorgt er ook voor dat het vitaminegehalte in je lichaam op peil blijft.

Tip 2: probeer minder alcohol te drinken

In de zomer zijn er doorgaans meer etentjes, feestjes en bbq’s, waardoor je in de zomer sneller geneigd bent om meer te drinken. Probeer het alcoholgebruik in de zomer te beperken en drink alleen op speciale momenten of in het weekend. Op deze manier blijft je lichaam gezonder en kom je bovendien minder aan. Alcoholische dranken zijn namelijk niet alleen ongezond, maar zijn bovendien echte dikmakers. 

Tip 3: let op met het eten van tussendoortjes

Tussen het ontbijt en de lunch, tussen de lunch en het diner en na het diner is het nodig om tussendoortjes te eten. Op deze manier krijgt je lichaam voldoende voeding binnen om te kunnen functioneren en heb je gedurende de dag voldoende energie om lekker te genieten van de zomer. Let echter wel goed op, want tussendoortjes kunnen ook dikmakers zijn. Kies daarom niet voor tussendoortjes als koeken, chips en andere ongezonde opties, maar ga voor fruit, groenten en crackers. Op deze manier kun je genieten van tussendoortjes, maar kom je niet aan.

Tip 4: geniet van zomerfruit

Zomerfruit is fruit dat je doorgaans alleen of voornamelijk in de zomer eet. Hieronder vallen fruitsoorten als aardbeien, kersen, watermeloenen en andere meloensoorten. Dit fruit is niet alleen erg lekker en fris op warme zomerdagen, maar bovendien erg gezond. Geniet daarom volop van de natuurlijke vitaminen die de natuur je biedt in de zomer en eet voldoende zomerfruit in de warme zomermaanden. 

Tip 5: eet maaltijdsalades

Maaltijdsalades vormen de perfecte maaltijd in de hete zomermaanden. Door de hoge temperatuur heb je geen zin om boven het hete fornuis te staan, de frisse smaak van maaltijdsalades is perfect op warme, zwoele zomeravonden en maaltijdsalades vullen goed. Daarnaast zijn maaltijdsalades erg gezond en kun je hier prima van leven. Kies daarom voor een lekkere maaltijdsalade in de zomer en verieer met de mogelijkheden, want maaltijdsalades zijn een belangrijke sleutel voor een gezonde leefstijl in de zomer.

Tip 6: let op tijdens de bbq

Als de eerste zonnestralen verschijnen en de temperatuur omhoog gaat, steken veel mensen meteen de bbq aan. Het gevaar van een avondje bbq’en, is dat je snel geneigd bent om te veel te eten. Let daarom tijdens de bbq op dat je niet te veel eet en je hebt een gezellige avond zonder vervelende gevolgen voor het gewicht of de gezondheid.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…