Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

RECEPT Klassieke scampi diabolique in currysaus

Lisa Piotti
4 min read

Zelfs de kleinste aanpassingen kunnen het verschil maken om goede voornemens dit jaar wél vol te houden. Voeding speelt hierin een belangrijke rol: gezond eten geeft je een fitter gevoel, en samen lekker eten zorgt er ook voor dat je tot rust komt. Laat je de komende weken inspireren door HelloFresh om vast te houden aan je goede voornemens én volop te genieten van de avondmaaltijd! 

Er is niets mis met het herhalen van recepten als ze goed scoren. Toch is het ook leuk om nieuwe smaken en keukens te ontdekken. HelloFresh inspireert graag met verrassende smaakcombinaties van over de hele wereld. Dit Premium-recept met scampi diabolique in currysaus is een smaaksensatie waarvan je nog lang zal nagenieten. Wie weet wordt het zelfs een nieuwe favoriet.

Benodigdheden voor twee personen

  • 240 g garnalen
  • 250 g verse pappardelle
  • 200 ml kookroom
  • 60 g tomatenketchup
  • 1 zakje kerriepoeder
  • 2 pruimtomaten
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g verse bieslook
  • 1 courgette
  • 3 el witte wijn
  • 1 zakje paprikapoeder
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 stukje groentebouillonblokje
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de tomaat en de pappardelle. Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bieslook fijn. Snijd de courgette in de lengte in vieren en snijd vervolgens in dunne plakjes.
  2. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en sjalot 2 – 3 minuten. Voeg per persoon: 1 1/2 tl kerriepoeder en 1 1/2 tl paprikapoeder toe. Bak 1 minuut. Voeg vervolgens de tomatenketchup toe. Roerbak 1 – 2 minuten. Blus af met 1 1/2 el witte wijn per persoon en laat de alcohol al roerend verdampen. Giet daarna de room in de koekenpan met 1 el water per persoon. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon erboven. Roer goed door en laat in 4 – 6 minuten inkoken. Verlaag het vuur en laat zachtjes pruttelen.
  3. Verhit ondertussen in een andere koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon. Bak de courgette 6 – 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de onderkant van elke tomaat kruislings in en dompel ze 20 seconden onder in de pan met kokend water. Haal ze eruit met een schuimspaan en pel de tomaat. Snijd de tomaat daarna heel fijn. Meng de tomaat met de helft van de bieslook in een kom, breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.
  4. Kook de pappardelle, afgedekt, in 3 – 4 minuten gaar in dezelfde pan van de tomaten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Voeg de courgette toe aan de pan met saus wanneer het goudbruin kleurt.
  5. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Bak de garnalen 3 – 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en roer vlak voor serveren met de tomaat door de saus.
  6. Verdeel de pappardelle over de borden en schep de saus eroverheen. Garneer met de overige bieslook.
Door Lisa Piotti

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…