Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

RECEPT Provencaalse Quiche

Lisa Piotti
3 min read

Sinds 17 juni is think tomato-founder Julie D’heygere de nieuwste Smaakmaker van online versmarkt Crisp. Met Think Tomato brengt Julie een pure tomatensaus, boordevol Belgisch geteelde kerstomaten en volledig gebruiksklaar. Vanuit een gedeelde overtuiging dat tijdsgebrek geen impact zou mogen hebben op smaak en kwaliteit, slaan Julie en Crisp nu de handen in elkaar. Julie deelt haar favoriete recept voor een Provençaalse quiche, die sinds 17 juni exclusief te bestellen is via de app.

Benodigdheden voor 2 personen

  • 1⁄2 potje halfgedroogde tomaten in
    olijfolie (100 g)
  • 1 bol mozzarella
  • 1 pot think tomato original
  • 15 g verse basilicum
  • 4 eieren
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 handvol pijnboompitjes
  • geraspte parmezaan
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 200°C
  2. Vet een quichevorm in met een diameter van ongeveer 26 cm. Bedek de vorm en
    randen met [quantity bladerdeeg]. Prik een paar gaatjes in de bodem met een vork en
    zorg dat de het bladerdeeg iets over de rand uitsteekt.
  3. Zet gedurende 5 minuten in de oven.
  4. Snijd ondertussen de mozzarella in blokjes, het basilicum en de zongedroogde tomaten
    (1⁄2 pot) fijn.
  5. Kluts de eieren en voeg de think tomato toe.
  6. Rooster [quantity pijnboompitten] in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot ze
    lichtbruin kleuren.
  7. Meng het eimengsel samen met de mozzarella, 7.5 g basilicum en pijnboompitten en de
    helft van de parmezaan. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  8. Vul het quiche-taartdeeg met het eiermengsel en verdeel de andere helft Parmezaanse
    kaas erover.
  9. Bak de quiche 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200° C.
  10. Garneer de quiche met het overgebleven basilicum en serveer.
Door Lisa Piotti

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…