Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Snacks met minder dan 100 kcal

shana
4 min read

De laatste jaren kiezen meer en meer mensen voor een gezondere levensstijl. Het is niet altijd gemakkelijk om dit vol te houden en daarom gaan sommigen snel grijpen naar een ongezond tussendoortje, want een keer zondigen kan geen kwaad, toch? Niet getreurd, een gezonde levensstijl is wél gemakkelijk vol te houden met minstens even gezonde tussendoortjes. Wil jij weten hoe? Lees dan het onderstaande artikel.

Gezonde tussendoortjes

Gezonde tussendoortjes bevatten zeer weinig calorieën, maar juist heel veel voedingsstoffen. Deze zorgen er dan weer voor dat je sneller verzadigd bent en een energieboost krijgt. Wanneer je ervoor kiest een snack met minder dan 100 kcal te eten, zorg er dan voor dat je niet overdrijft met je portie. Het is dan ook geen volwaardige maaltijd.

Voordelen gezonde tussendoortjes

Gezonde tussendoortjes zijn niet alleen lekker, maar zijn ook de beste keuze wanneer je wilt afvallen. Wanneer je honger krijgt en er voor kiest om het hongergevoel te negeren, zal je na een tijd in de koelkast snuisteren voor ongezonde snacks. Gezonde tussendoortjes zorgen daarentegen voor verschillende voordelen en zijn ideaal voor als je wilt afvallen.

Gezonde tussendoortjes:

  • zijn zeer lekker
  • zorgen voor een actievere stofwisseling
  • zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel
  • onderdrukken het hongergevoel
  • voorkomen eetbuien
  • geven je noodzakelijke voedingstoffen

Snacks met minder dan 100 kcal

Wat zijn gezonde snacks nu eigenlijk? Hieronder volgt een lijst van snacks onder de 100kcal. Het is natuurlijk niet de bedoeling om hiervan grote porties te eten. Het is tenslotte maar een tussendoortje.

1. Fruit en groenten

Als je zin hebt in iets fris, zijn fruit en groenten de perfecte oplossing. Ze bevatten de nodige vitaminen en mineralen. Ga voor een verse fruitsla, kerstomaten of een smoothie van vers fruit. Zo is je zin naar ongezonde snacks meteen verdwenen. Toch meer zin in iets warms? Ga dan voor een groentensoep! Soep zorgt meteen voor een vol gevoel terwijl er weinig calorieën in terug te vinden zijn.

2. Magere yoghurt

Om overtollige calorieën te vermijden, eet je het best magere yoghurt. Yoghurt is namelijk laag in vetten en belangrijk voor een goede darmflora. Het is dan ook perfect te combineren met fruit, honing of wat havermout.

3. Vetarme kaas

Kaas is natuurlijk geen caloriearm product. Daarom kies je het best voor een vetarme jonge of light kaas. Je kan vetarme kaas combineren met een andere snack, zoals met groenten, een volkoren cracker of een rijstkoek.

4. Rijstwafels

Rijstwafels zijn zeer lekker om zo op te eten, maar ook gemakkelijk te beleggen met verschillende producten. Ze zijn laag in calorieën, laag in vetten, bevatten vezels en een kleine hoeveelheid voedingsstoffen.

5. Popcorn

Popcorn maken is niet moeilijk en nog gezond ook wanneer je het zelf maakt. Popcorn bevat weinig calorieën, niet veel vetten en is een uitstekende bron van vezels. Kies niet voor popcorn die je kan kopen in de cinema, want dan gaan de calorieën rap de hoogte in.

6. Pure chocolade

Toch zin in chocolade? Kies dan voor de pure variant. Het bevat niet alleen minder calorieën, maar het vermindert ook de cholesterol, hoge bloeddruk, beïnvloed uw stemming in de positieve zin en is rijk aan antioxidanten.

7. Gekookt of gepocheerd ei

De eiwitten van een hardgekookt of gepocheerd ei zorgen ervoor dat je hongergevoel meteen verdwenen is. Ook zit het verschil in de manier van het koken van het ei. Een gebakken ei bevat bijvoorbeeld veel meer calorieën dan een gepocheerd of hardgekookt ei.

Tot slot

In verschillende reclamespots wordt de term ’tussendoortje’ veel gebruikt, maar laat je hierdoor niet misleiden. Stel jezelf altijd de vraag, hoe gezond is dat tussendoortje nu echt? Zo bestaat een mueslireep al snel uit 100 calorieën. Laat je dus niet vangen en ga voor de echte gezonde snacks.

Door shana

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…