Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De top 10 sporten waarmee je de meeste calorieen verbrandt

Camille
6 min read

Iedereen heeft in de winter, onder andere door de feestdagen, wel last van overtollige kilo’s. Als je op een korte periode wilt vermageren dan raden we je aan om een gezond dieet te volgen in combinatie met enkele uurtjes sport. Er bestaan heel veel verschillende soorten sporten, maar wat is nu de beste sport om af te vallen? Lees hier de top 10 beste sporten om zo veel mogelijk calorieën te verbranden.

1. (Hard) lopen

Als je elke dag een toertje gaat lopen, dan kan dat een paar kilootjes minder betekenen. Tijdens een uur rennen ga je heel veel calorieën verbranden, waardoor het de beste sport is om af te vallen. Vind je het wat te koud, kan je natuurlijk ook binnen sporten met een loopband op crosstrainer.

2. Spinning

Als je heel snel gaat doorfietsen dan verbrand je enorm veel calorieën. Daarom is spinning heel goed als je wilt afvallen. Neem daarnaast ook meer de fiets in de plaats van de auto, je gaat je op een korte periode al een verschil merken. Ideaal voor een strakker lichaam.

3. Squash

Door squash uit te oefenen ga je veel heen & weer bewegen, waardoor je snel afvalt. Met squash verbrand je de meeste calorieën per minuut. Dat komt doordat het een intensieve sport is. Met minder intensieve sporten zoals joggen of recreatief fietsen ga je minder calorieën per minuut verbranden, maar het zijn wel inspanningen die je langer gaat volhouden. Squash houd je geen uren na elkaar vol.

4. Aerobic

Aerobic is een efficiënte sport om vet te verbranden, spieren te verstevigen en conditie te verbeteren. Het is een sport die meestal een uur duurt, maar het is een hele hevige sport. De hoeveelheid calorieën die je verbrandt hangt deels af van je inzet. Het is dus heel belangrijk om je hier volledig in te zetten.

5. Vechtsport

Het uitoefenen van een vechtsport is een uitstekende manier om te vermageren. Het zijn allemaal heel intensieve sporten, dus je kan hier ontzettend veel calorieën mee verbranden. Een nadeel is hier het risico op blessures, waardoor je deze sport geen uren na elkaar kan uitoefenen. Toch is het een hele goede manier om vet te verbranden. Voor sommige van deze intensieve sporten heb je zelfs geen sparring partner nodig en oefen je eenvoudig thuis, bv. boksen.

6. (Rol)schaatsen

Rolschaatsen is net zoals lopen en fietsen een duursport. Dat wil zeggen dat je deze sporten lang kunt volhouden waardoor ze heel effectief zijn om af te vallen.

7. Zwemmen

Zwemmen is een diepgaande sport waarbij je je hele lichaam voelt werken. Het is een ideale sport om alle spieren te laten werken en is het bovendien heel goed voor je gewrichten. Door zowel gewoon baantjes te trekken, als rugslag of vlinderslag te doen ga je heel wat calorieën verbranden. Het is een goede sport als je in een korte periode wilt afvallen.

8. Voetbal

Tijdens voetbal verbrand je heel veel vet doordat je grote afstanden gaat afleggen. Een voetbalmatch duurt al snel een uur half gemiddeld waardoor je meestal constant in beweging bent.

9. Tennis/basketbal

Balsporten als tennis en basketbal zijn heel intensief. Doordat ze in teamverband gebeuren ontstaat er motivatie om je meer in te zetten om te sporten.

10. Yoga

Wat veel mensen niet weten is dat je ook calorieën kan verbranden door een yogasessie. Met een intensieve yoga les kan zo’n 300 calorieën verbranden in 1 uur. Je verbruikt hier zelfs meer calorieën dan een uur te snelwandelen. Yoga is niet alleen een intensieve sport, het is ook rustgevend en de yoga-oefeningen zorgen ervoor dat je minder stress ervaart, ontspannen bent en beter kan slapen.

Natuurlijk is het nog altijd zo dat de sporten die je het meest doet afvallen, sporten zijn die je graag doet. Als je er plezier bij beleeft, zal je het langer volhouden en automatisch ook blijven doen.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…