Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Tips om op een gezonde manier af te vallen

4 min read

Heb je een maatje meer en wil je graag een paar kilo’s kwijtraken? Dan lijkt een crashdieet misschien een goed idee. Dat is echter niet handig om te doen, omdat de kans groot is dat je daarna ook snel weer kilo’s aankomt. Afvallen op een gezonde, geleidelijke manier is een stuk verstandiger. Maar hoe doe je dat, op een gezonde en verantwoorde manier afvallen? Wij zetten hieronder wat handige tips op een rij!

Ga meer bewegen

Minder eten en meer bewegen, dat is dé manier om kilo’s kwijt te raken. Een goede tip om op een gezonde manier af te vallen is dan ook zorgen voor meer beweging. Een goed uitgangspunt is minimaal 30 minuten intensieve beweging per dag. Genoeg bewegen is op verschillende manieren mogelijk. Je kunt ervoor kiezen om te gaan sporten, maar het is ook een optie om een rondje te fietsen, te wandelen of vaker de trap te nemen. Alle beetjes beweging helpen!

Neem zo min mogelijk suiker

Suiker en afvallen is niet de beste combinatie. Als je graag snel effect ziet, is het een aanrader om te zorgen dat je zo min mogelijk suiker binnenkrijgt. Vooral in de beginfase is dat mogelijk lastig, omdat je gewend bent om het te nemen. Verminder je met suiker, dan helpt dat niet alleen bij het afvallen. Je wordt er daarnaast ook een stuk energieker van. Producten waar veel suiker in zit en die je dus zoveel mogelijk moet vermijden, zijn onder andere koekjes, gebak, chocolade, frisdrank, vruchtensappen en alcohol.

Vermijd snelle koolhydraten

Gezond afvallen doe je ook door minder snelle koolhydraten binnen te krijgen. Dat gaat om koolhydraten die heel snel door je lichaam behandeld worden. Als je veel snelle koolhydraten binnenkrijgt, gaat het afvallen over het algemeen een stuk lastiger. Denk bij snelle koolhydraten bijvoorbeeld aan koek, cake, taart, pasta, witte rijst en brood dat niet volkoren is.

Beloon jezelf

Is het je in een relatief korte tijd gelukt om af te vallen? Dan mag je jezelf daar best voor belonen. Liever niet met een groot stuk taart en een glas alcohol, maar met iets anders wat je leuk vindt. Een mooie prestatie mag tenslotte gevierd worden. Verwen jezelf met nieuwe kleding, een dagje wellness of een heerlijk avondje film kijken. Jezelf trakteren met een nieuwe outfit? Deze grote maten herenkleding is dan de moeite waard om te bekijken.

Drink veel water

Op een gezonde manier afvallen? Vergeet dan niet om ook genoeg water te drinken gedurende de dag. Water helpt je er namelijk bij om sneller vet te verbranden. Het bevordert de stofwisseling en zorgt dat afvalstoffen uit je lichaam afgevoerd worden. Aangeraden wordt om minstens 1,5 tot 2 liter water te drinken per dag. 

Eet langzaam

Een goede tip om op een gezonde manier af te vallen, is door langzamer te eten. Eet je normaal gesproken vrij snel, probeer daar dan verandering in te brengen. Door langzaam te eten geef je jouw lichaam de tijd om aan te geven dat je verzadigd bent. Eet je snel in plaats van langzaam, dan neem je een stuk meer calorieën in. Het duurt dan namelijk langer voordat je merkt dat je vol zit.

Beweeg meer, eet minder suiker, vermijd snelle koolhydraten, beloon jezelf met een colbert heren in grote maten, nieuwe schoenen of een leuke activiteit, drink meer water en eet niet te snel. Dan ben je al een goed eind op weg als je gezond wilt afvallen. Uiteraard zijn er ook nog andere tips die je erbij helpen om een gezonde, geleidelijke manier kilo’s te verliezen. Neem de tijd voor het afvalproces en blijf altijd geloven in jezelf!

Door

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…