Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom is bijenhoning zo goed voor ons?

Camille
2 min read

Bijenhoning biedt een heleboel voordelen voor de gezondheid van de mens. Bij voorkeur kies je voor een biologische rauwe bijenhoning, omdat je dan zeker weet dat er geen bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt bij de productie en dat alle aanwezige voedingsstoffen op de meest optimale manier bewaard gebleven zijn.

Waarom is bijenhoning gezond?

Voor een heleboel mensen is bijenhoning een waar lekkernij. Daarnaast is bijenhoning ook nog eens erg gezond. De 5 meest belangrijke voordelen voor je gezondheid zijn.

1. Onstekingsremmende werking

Bijenhoning heeft zowel een bacteriële- als een schimmelremmende werking. Deze werking dankt de bijenhoning aan de enzymen die door de bijen aan de honing wordt toevoegt. Om die reden biedt bijenhoning verlichting bieden bij keelpijn, een maagzweer of een bacteriële darmontsteking.

2. Preventieve werking

Bijenhoning biedt bescherming tegen ziekten zoals kanker en hart- en vaatziekten. De stoffen die je beter tegen deze ziekten beschermt worden ook wel flavonoïdes en antioxidanten genoemd.

3. Prestatieverhogende werking

Bijenhoning verhoogt je uithoudingsvermogen doordat de aanwezige glycogeenvoorraad in je spieren langere tijd op peil wordt gehouden en de herstelperiode na het leveren van een lichamelijke inspanning wordt verkort.

4. Stabiele bloedsuikerspiegel

Bijenhoning reguleert je bloedsuikerspiegel doordat de verhouding tussen fructose en glucose optimaal is. Je kunt honing dan ook niet met suiker vergelijken. Een goede bijenhoning zal je bloedsuikerspiegel immers niet laten pieken.

5. Gezonde darmflora

Bijenhoning is een probiotica die je darmflora in evenwicht houdt. Bepaalde soorten bijenhoning bevatten zelfs extreem veel goede bacteriën, bijvoorbeeld lacto- en bifidobacteriën.

Vaker bijenhoning eten

Zoals uit het bovenstaande al blijkt is het goed om regelmatig bijenhoning te eten. Gelukkig is bijenhoning ook erg lekker in thee of yoghurt. Ook gebak, en allerlei andere zoete snacks, kun je met bijenhoning van een heerlijk zoete smaak voorzien zonder dat je schuldig hoeft te voelen.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…