Groene smoothies ontgiften het lichaam!

groene-smoothies-ontgiften-lichaam.jpg

Groente vervult een belangrijke functie bij het ontgiften van je lichaam. Sterker nog: groente is de beste en gezondste natuurlijke ontgifter die je je maar kunt bedenken.

Voordelen van groene smoothies

Van teveel (groene) groente eten, is nog nooit iemand dik geworden. Bovendien is wetenschappelijk bewezen dat deze groente gezond is. Groene groente, zoals peterselie, spinazie, komkommer, groene kool, boerenkool, andijvie en paprika, zit immers vol uiteenlopende vitaminen, mineralen en vezels. Verder bestaat deze groente grotendeels uit vocht.

Buikvet laten verdwijnen

Groene smoothies zijn dan ook prima geschikt om buikvet te laten verdwijnen en je conditie te verbeteren. Buikvet is vaak de oorzaak van ontstekingen. Door je lichaam met groene smoothies te ontgiften zul dus ook ontstekingen kunnen voorkomen.

Bescherming tegen ziekten

Door regelmatig groene smoothies te drinken, zul je je lichaam tevens beschermen tegen ziekten, zoals diabetes, hoge bloeddruk, te hoog cholesterol en kanker. In planten zitten namelijk zogenaamde phytohormonen, die bescherming bieden tegen deze ziekten. Hoe deze phytohormonen precies werken is nog niet helemaal duidelijk. Het positieve effect op je gezondheid is overigens wel aangetoond.

Ontgiften van je lichaam

Groene groente is uitermate geschikt om te ontgiften. Bij voorkeur kies je voor de donkergroene groente omdat deze behalve vitaminen, mineralen en vezels ook een heleboel chlorofyl bevat. Deze stof zal je huid en je nieren reinigen en de samenstelling van je bloed verbeteren. Verder zal chlorofyl je immuunsysteem versterken. Groene bladgroente is tevens rijk aan mineralen. Zo zit er veel calcium in die erg eenvoudig door je lichaam kan worden opgenomen.

Groene smoothies maken

In een blender maak je een romige smoothie door de groene groente naar keuze te pureren. Om de smoothie beter drinkbaar te maken, kun je bij de groente wat water of groentesap voegen. Zout toevoegen aan een smoothie zorgt er echter voor dat deze niet langer als gezond kan worden bestempeld.