Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Ontgift je lichaam op een natuurlijke manier

shana
5 min read

We zijn dagelijks omgeven met chemicaliën die terechtkomen in onze voeding, kleding, huis, de lucht, water, medicijnen, schoonmaakproducten, cosmetica, enzovoort. Veel van deze stoffen komen terecht in ons lichaam en zorgen ervoor dat we ons niet helemaal top voelen. Als je dus vaak moe bent, huidproblemen hebt of een slechte spijsvertering, overweeg dan eens om te detoxen of je lichaam te reinigen. 

Wat is ontgiften?

Je lichaam ontgiften wil zeggen dat je je lichaam zoveel mogelijk van schadelijke stoffen gaat ontdoen. Je ondersteunt dus je lichaam bij het afbreken van ongewenste en schadelijke stoffen. Hierdoor ga je je energieniveau verhogen, voel je je geestelijk helderder, val je makkelijker af, verminder je vage pijnklachten en voorkom je heel wat ziekten.

Je lichaam breekt vanzelf al heel wat schadelijke stoffen. Daarom denken de meeste mensen dat dit overbodig is. Maar door de grote hoeveelheden die we via verschillende producten binnenkrijgen, krijgt ons lichaam het zwaar te verduren. Daarom is het goed als we ons lichaam een handje helpen. Het kan een heel positieve impact hebben op je algemeen welzijn en gezondheidstoestand. Pas dus je dieet aan, beweeg wat meer en leef een tijd zonder chemicaliën om je lichaam te reinigen.

Voordelen ontgiften

1. Gewicht verliezen

Ontgiften is de populairste manier om gewicht te verliezen, maar blijf hierbij realistisch. Wanneer je een ontgiftingskuur volgt, is de kans groot dat de kilo’s na de ontgiftingskuur er gemakkelijker bijkomen. Het kan wel een mooi begin zijn om je leefgewoonten te veranderen en gezonder te gaan leven. Het zorgt er ook voor dat je meer energie krijgt, waardoor de zin naar sporten groter zal worden.

2. Gezondere huid

Wanneer je gaat ontgiften, zal de huid er beter uitzien en zullen huidproblemen zoals acne sneller opgelost raken. Wanneer het lichaam een teveel aan giftige en schadelijke stoffen opneemt en het niet kan verwerken via de nieren en darmen, zal het via de huid verwijderd worden. Dit veroorzaakt dan een onzuivere huid zoals puistjes, mee-eters, cysten en andere pijnlijke huidaandoeningen. Wanneer je een ontgiftingskuur correct volgt, zal het lichaam in de toekomst efficiënt afval verwerken en zal je minder snel last krijgen van onzuiverheden.

3. Energie

Op het moment dat je de overtollige giftige en schadelijke stoffen gaat verwijderen uit het lichaam, krijgen de organen de kans om zich te concentreren op andere functies dan afvalverwijdering. Dit zorgt er dan voor dat er minder energie naar de organen gaat en meer energie overblijft voor andere dingen. Het zorgt er ook voor dat je je minder moe zal voelen en je alertheid & energiepeil zal verhogen.

4. Goed gevoel

Na het volgen van een ontgiftingskuur gaan veel mensen zich beter voelen. Ze krijgen veel meer energie, een betere concentratie, hebben minder last van een opgeblazen gevoel, hebben minder hongeraanvallen en hebben een betere nachtrust. Vele problemen gaan hierdoor geleidelijk aan verdwijnen.

5. Levenstijl veranderen

Ontgiften zorgt ervoor dat je op een nieuw spoor terechtkomt. Dit komt omdat de meeste mensen erachter komen dat ze zich zowel fysiek als metaal beter gaan voelen na een ontgiftingskuur. Ze gaan gezonder beginnen eten en slechte gewoonten zoals koffie, alcohol,vet eten, enzovoort worden geëlimineerd. Dit leidt tot een gezondere levensstijl.

Manieren om te ontgiften

 1. Drink veel water
 2. Doe aan lichaambeweging
 3. Doe aan hydrotherapie: Neem een erg hete douche van gedurende 5minuten, gevolgd door 30 seconden koud water. Herhaal dit drie keer.
 4. Ga regelmatig naar de sauna
 5. Drink groene thee
 6. Vermijd koffie en alcohol
 7. Eet groenten en fruit
 8. Neem een multivitamine
 9. Eet zuivere vezels
 10. Kies voor kleine porties
 11. Laat je masseren
 12. Vermijd stress
 13. Doe dagelijks ademhalingsoefeningen om meer zuurstof binnen te krijgen
 14. Drink regelmatig een verse smoothie
 15. Gebruik verse kruiden
 16. Mediteer
 17. Gebruik natuurlijke cosmetica zonder chemische toevoegingen
 18. Vermijd grote hoeveelheden suiker
 19. Rook niet
 20. Gebruik geen chemische schoonmaakproducten

Er bestaan nog heel veel manieren om de giftige stoffen uit je lichaam te krijgen, maar het is vooral belangrijk gezond te eten. Een ontgiftingskuur is een perfecte start om zowel lichamelijk als mentaal fris te beginnen.

Door shana

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…