Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

10 tips om hooikoorts draaglijker te maken

Camille
3 min read

Als je hooikoorts hebt, is het moeilijker om van het prachtige weer te genieten. Je hebt last van je ogen, moet de hele tijd niezen en bent ook nog eens erg verkouden: niet echt de ideale manier om de zomermaanden in te gaan. Heb jij op dit moment last van hooikoorts en wil je jouw klachten zo snel mogelijk verminderen? Lees dan in dit artikel welke tien tips je kunt gebruiken om dit te doen.

1. Medicijnen

Gebruik de juiste medicijnen. Er zijn diverse medicijnen op de markt die je kunt gebruiken als je hooikoorts hebt. Sommige medicijnen werken bij de een erg goed, terwijl andere medicijnen bij de ander weer veel beter werken. Door diverse middelen te proberen, kom je er vanzelf achter op welk medicijn jij het beste reageert.

2. Op tijd

Begin op tijd met het slikken van de medicijnen. Een fout die veel mensen maken, is dat ze te laat beginnen met de medicijnen die ze moeten slikken. Begin je te laat, dan heb je in ieder geval een paar dagen nog last van hooikoorts. Begin daarom niet als de klachten er al zijn, maar start eerder.

3. Vaseline

Smeer vaseline rond de neus. Door vaseline rond de neus te smeren, blijven de pollen hierin hangen en krijg je de pollen niet in je neus.

4. Mijd pollen

Mijd contact met pollen. Op het platteland zijn over het algemeen meer pollen dan in steden. Wil je pollen vermijden? Ga dan een paar dagen naar het centrum van de stad als je op het platteland woont.

5. Regen

Ga naar buiten als het net geregend heeft. Je kunt niet de hele dag binnen blijven, maar je kunt jouw tocht naar buiten het beste wel goed timen. Ga je naar buiten als het net geregend heeft, dan zijn de pollen door de regen naar beneden geslagen en heb je minder last van je allergie.

6. Ogen schoonmaken

Maak je ogen schoon met een washandje. Wrijf niet in de ogen als ze jeuken, maar gebruik een nat washandje om je ogen schoon te maken.

7. Zoenen

Zoen veel. Uit onderzoek is gebleken dat zoenen de klachten van hooikoorts vermindert, zeker doen dus!

8. Ramen dicht

Houd de ramen gesloten. Houd je de ramen dicht, dan komen er minder pollen in huis.

9. De zee

Ga naar het strand. In het binnenland zijn meer pollen dan aan het strand, wat betekent dat je beter naar het strand kunt gaan als je last hebt van hooikoorts.

10. Huisdieren

Maak je huisdieren polvrij. Kam de haren van je huisdier om de pollen uit de haren te halen en je kunt gemakkelijker met het beestje knuffelen zonder last te hebben van je hooikoortsklachten.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…