Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom spinazie je brein jong houdt?

Camille
2 min read

Een heleboel mensen denken bij de gunstige eigenschappen van spinazie op het menselijk lichaam vaak aan het verkrijgen van een extra krachtig lichaam. Vreemd is dat overigens niet want spinazie wordt al snel geassocieerd met Popeye. Deze zeeman is bekend door zijn transformatie in een superheld.

1. Cognitieve veroudering tegengaan

Maar niet alleen in stripverhalen en tekenfilms heeft spinazie positieve eigenschappen, ook in het echte leven is het goed om regelmatig wat van deze gezonde bladgroente te eten. Door elke dag een portie, bij voorkeur rauwe, spinazie of een andere groene bladgroente te eten kun je het zogenaamde cognitieve verouderingsproces van je lichaam vertragen. Spinazie is immers een groente die veel ijzer bevat en je hersenen minder snel laten verouderen.

2. Wetenschappelijk onderzoek

Uit wetenschappelijk onderzoek is vast komen te staan dat testpersonen (met een gemiddelde leeftijd van 81 jaar) die regelmatig groene bladgroenten eten op cognitief vlak doorgaans betere resultaten weten te behalen dan mensen die deze groente niet, of aanzienlijk minder, op hun menu hebben staan. Het vijf jaar durende onderzoek bestudeerde het dieet van 954 ouderen en onderzochten in die periode tevens de cognitieve vaardigheden van de proefpersonen.

3. Verbluffende uitkomsten

Proefpersonen die elke dag één of twee porties groene bladgroenten aten, bleken op cognitief vlak zeer goed te presteren. Even goed zelfs als mensen die wel tot elf jaar jonger waren, maar nog niet eerder groene bladgroenten in hun dieet op hadden genomen.

4. Conclusie

Na het uitvoeren van dit wetenschappelijk onderzoek kan worden geconcludeerd dat verschillende groene bladgroenten, zoals spinazie, maar eveneens spruitjes en boerenkool het natuurlijke verouderingsproces van de hersenen bij patiënten die lijden aan Alzheimer kunnen vertragen. Om meer zekerheid te krijgen over de gunstige effecten van groene bladgroente op deze groep mensen is echter nog nader onderzoek nodig.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…