Omelet met prei en spinazie

omelet-met-prei-spinazie.jpg

Een omelet is een uitstekende keuze voor een lichte en makkelijk te verteren maaltijd. Met dit recept tover je in een handomdraai (15 tot 20 minuten) een vegetarische groente omelet op tafel. De prei en spinazie maken dit omelet tot een lekker én voedzaam geheel waar je van blijft smullen!

Veel vezels, weinig calorieën

Prei en spinazie leveren per 100 gram enorm veel voedingstoffen, veel vezels en weinig calorieën. Zowel prei als spinazie zijn een goede bron van o.a. ijzer, vitamine A, B6, B11, C en K. Spinazie bevat verder ook luteïne, foliumzuur en omega 3 vetten. Een omelet is bovendien een zeer rijke eiwitbron. Dit gerecht is daarom geschikt op ieder moment van de dag, als ontbijt, lunch, avondeten of na een intensieve training. Het is een gezonde keuze boordevol gezonde ingrediënten en levert veel energie!

Benodigdheden

  • Koekenpan (met deksel)
  • Grote kom
  • 1 garde

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 2 grote eieren (Mensen met een verhoogde cholesterol nemen hier best 1 eierdooier en 2 eiwitten.)
  • 500 gram prei
  • 200 gram wilde spinazie
  • 1 eetlepel Becel Original vloeibaar
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel tijm (gedroogd)
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel peper

Bereiding

  1. Was de prei met koud water en doe hetzelfde met de spinazie. Snijd de prei in dunne ringen van ca. 1 cm en leg de ringen in de grote kom. Hak de spinazie grof in stukken en voeg deze ook toe aan de kom.
  2. Strooi vervolgens ½ theelepel peper, ½ theelepel zout, 1 theelepel paprikapoeder en 1 theelepel gedroogde tijm bij de gesneden groenten. Roer goed door elkaar.
  3. Zet de koekenpan vast op laag vuur een smelt 1 eetlepel Becel Original vloeibaar in de pan. Voeg de groenten toe en bak ze op middelhoog vuur met het deksel erop tot de prei en spinazie wat beginnen te slinken.
  4. Breek de eieren in de grote kom en kluts ze los met een garde of grote vork. Voeg nu de uienpoeder toe en roer het door elkaar tot een glad mengsel. Giet de geklutste eieren in de pan, bovenop de geslonken groente en plaats het deksel er weer op.
  5. Laat de omelet rustig doorbakken en strooi de Parmezaanse kaas over de ei zodra het gaar begint te worden. Laat het deksel op de pan zitten tot de kaas goed is gesmolten. Haal vervolgens de pan van het vuur en serveer de omelet warm.

Smakelijk!