Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De nieuwe ontbijttrend : de açai bowl

Elise
3 min read

Wie zijn ogen openhoudt op sociale media, zal er niet naast kunnen kijken. Kommetjes met allerlei soorten fruit, granen, noten, meestal heel mooi op een rijtje gelegd zoals een mini-kunstwerk. De naam açai bowl slaat je zowat om de oren. Maar wat is er nu zo speciaal aan deze nieuwe trend?

De açai bes

Bij ons is deze bes (açai, acaï of acai uitgesproken [akaj]) nog niet zo bekend. De donkerblauwe-paarse vrucht is oorspronkelijk afkomstig uit inheemse landen zoals Brazilië, Peru en Suriname. De bes bevat een heleboel antioxidanten en smaakt een beetje zoals een gewone bosbes. Volgens Amerikaanse dokters zou de bes helpen in de strijd tegen de kilo’s en ze prijzen de bes aan als het nieuwe superfood tegen allerlei ziektes en kwaaltjes.

Waarom de açai bes zo gezond is

De bes is zo populair omdat ze talloze gezonde voordelen met zich meebrengt. Niet alleen is de açai bes een bron van antioxidanten, vezels, mineralen en goede vetten, het bevat daarbij nog eens heel weinig suiker.

Zelf een açai bowl maken

Om zelf een instagramwaardig ontbijt te maken ga je aan het werk met de ingevroren pulp van de bes. Die laat je ontdooien, gooi je in de blender met wat amandelmelk en eventueel al wat fruit. Giet dit in een kommetje en werk af met je favoriete gezonde toppings zoals schijfjes banaan, aardbei, kiwi, kokosnoot, muesli, … Jij beslist over wat je zelf lekker vindt! Gooi je alles in de blender, dan heb je in 1 handomdraai een açai smoothie. Zo simpel is een gezond ontbijt.

Ideetjes voor een gezonde açai bowl

Niet alleen stukjes fruit maken je ontbijt een heel stuk fijner, wat dacht je van een açai smoothie met avocado voor een romige smoothie. Ook dat andere superfood boerenkool (of misschien beter gekend als kale in het Engels) en wat spinazie zorgen meteen voor een gezonde (groene) smoothie met heel wat voordelige voedingsstoffen om je een voldaan gevoel te geven tot de middag. Ben je eerder een zoetekauw, dan kan je steeds wat cacaopoeder of dadels toevoegen aan je ontbijt.

Door Elise

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…