scrollTop top

Een onzichtbaar hoorapparaat?

Een onzichtbaar hoorapparaat?

Wanneer je gehoor achteruit gaat of beschadigd is, wordt het zonder hulpmiddelen vervelend tot heel erg moeilijk om vlot te communiceren of om te participeren in een geanimeerd gesprek. Gelukkig bestaan er hoorapparaten die je hierbij kunnen helpen. Ten onrechte worden hoorapparaten te vaak met ouderdom en zelfs met ziekte geassocieerd, en daarom ook niet graag gedragen. Nochtans bestaan er ook onzichtbare hoorapparaten die ongelooflijk discreet zijn.

Onzichtbare hoorapparaten

De onzichtbare hoorapparaten worden onzichtbaar genoemd, omdat ze diep in je gehoorgang worden geplaatst. Ze zijn zo klein dan zelfs wie aandachtig kijkt niet zal zien dat je een hoorapparaat draagt.

Het is natuurlijk niks om je voor te schamen, maar blijkbaar vinden heel veel mensen het toch niet fijn om geassocieerd te worden met het dragen van hoorapparaten. Gelukkig behoren de verouderde, onaantrekkelijke zichtbare hoorapparaten tot het verleden.

Een bijkomend voordeel van een onzichtbaar hoorapparaat is dat het geluid en de klanken rechtstreeks in je binnenkomen waar je het beste hoort, waardoor je geen hinder zult ondervinden van bijvoorbeeld ruis of echo’s.

Voordelen onzichtbaar hoorapparaat

Hou er ook rekening mee dat je een onzichtbaar gehoorapparaat niet of nauwelijks (na enige gewenning) voelt. Dit komt natuurlijk omdat het volledig op maat wordt gemaakt, op basis van een afdruk van je gehoorgang.

De voordelen zijn legio. Je kunt opnieuw naar hartenlust sporten, lopen, dansen en springen zonder angst dat je je apparaat zult verliezen.

Bovendien is een onzichtbaar in-het-oortoestel, hoewel het op maat wordt gemaakt, absoluut niet duurder dan modellen achter het oor.

We raden daarom ook aan om een gespecialiseerd hoorcentrum te consulteren om na te gaan of een onzichtbaar toestel jou kan helpen om beter te horen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  522.422.305
 • Aantal
  doden
  6.268.440
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  4.134.293
 • Aantal
  doden
  31.675

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!