Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Win 4x het kookboek ‘Dosia plukt bessen’

De lekkerste recepten met bessen + moestuin- én wildplukgids

Aalbessen, zwarte bessen, cranberry’s, bramen, vlierbessen, frambozen: bessen zijn kleine bommetjes van zoet en zuur. Heerlijk om zo te eten maar ook geweldig om te gebruiken in gerechten. Het zoet en het zuur van bessen doet het namelijk ook juist goed in allerlei hartige gerechten, dranken en smaakmakers. Wat dacht je van kip met bramen-barbecuesaus, een kaasplankje met blauwebessenmosterd, prei met vlierbessendressing of frambozenkombucha?

Als de bessenstruiken overproductie draaien en de bessen spotgoedkoop zijn, maak je de lekkerste jam, gelei, chutney, sauzen, siropen en sap om het hele jaar terug te denken aan de tijd dat de bessen vrolijk aan de struiken hingen. Je vindt in dit boek de basisrecepten, maar juist ook nieuwe frisse ideeën. Maak eens je eigen aardbeienazijn en kruisbessenwaterkefir. Brouw van rozebottels, druiven, sleedoornbessen de lekkerste bessenjenevers, -gins en likeuren of maak heel gemakkelijk je eigen sprankelende bessen’cider’.

Benieuwd?

Dan hebben wij goed nieuws, want wij mogen van uitgeverij “Fontaine uitgevers” vier exemplaren aan jullie wegschenken. Schrijf je nu in voor de Gezond.be nieuwsbrief en je maakt meteen kans!