Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Win 3x het kookboek ‘Lekker Lang Leven 2’

“Gezond eten is geen doel, maar een middel”

Michaël Sels, hoofddiëtist bij het Universitair Ziekenhuis Antwerpen en gediplomeerd chef, heeft een missie: Vlaanderen meer doen eten. Meer groenten en meer fruit welteverstaan. “Er wordt nog veel te weinig ingezet op preventie, terwijl gezonde voeding daar nochtans het perfecte instrument voor is,” zegt hij. “Door te weten wat je eet en juist te combineren, leer je vanzelf op een duurzame manier gezond eten.” In Lekker lang leven 2 deelt hij zijn kennis over welke voeding goed is voor je lijf, én verwent hij daarbij ook je smaakpapillen met meer dan 50 heerlijke recepten. 

Ons eten uitgedokterd

Kennis over gezonde voeding begint bij de basis. Michaël neemt je niet alleen mee in de wondere wereld van de verschillende voedingsstoffen en hun werking (Ja, de meeste vetten zijn goed en nodig. Neen, een proteïnedieet is helemaal niet zo gezond als beweerd wordt). Maar je ontdekt ook hoe je een voedingsetiket juist moet interpreteren, wat die Nutriscore nu precies betekent en waarom ‘bron van vezels’ niet hetzelfde is als ‘vezelrijk’.

Michaël Sels: “Een verpakking is een schatkaart die je kan gidsen naar een bewuste keuze. Als je weet hoe je een etiket leest, kies je sowieso makkelijker voor gezonde, veilige en duurzame boodschappen.” 

Geen tijd en allemaal te veel gedoe in een drukke supermarkt met een overaanbod aan producten? Geen nood, in het boek zit een handige Lekker Lang Leven Boodschappenwijzer met de belangrijkste richtlijnen bij het boodschappen doen. Zo heb je meteen een check binnen handbereik. 

En met al deze kennis op zak kan je zelf aan de slag met de ruim 50 heerlijke recepten uit het tweede deel van het boek. Boordevol fruit en groenten. Of wat dacht je van green American pancakes, falafelwafels, een courgettecake of een gezonde variant van de wereldbekende Zweedse gehaktballetjes? Smakelijk!

Benieuwd?

Het boek is vanaf 4 oktober beschikbaar, maar pre-orders zijn mogelijk via Standaard Boekhandel, bol.com en andere.

Dankzij uitgeverij Pelckmans mogen wij wel al drie exemplaren aan jullie wegschenken. Schrijf je nu in voor de Gezond.be nieuwsbrief en je maakt meteen kans!

[gravityform id=”52″ title=”false” description=”false” ajax=”true”]