Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

10 redenen waarom er altijd plaats is voor een dessertje

Anja
3 min read

Je hebt net lekker gegeten en eigenlijk heb je genoeg. Maar toch is er altijd plaats voor een dessertje. Dit zijn de redenen waarom je een dessert niet kunt of hoeft weigeren. #TEAMDESSERT

1. Het maakt je eten af

Met een dessert zorg je voor een complete eetervaring. Na een bakje brood, voorgerecht, groentjes, hoofdgerecht en talloze drankjes; maakt het dessert het helemaal af. Het spreekwoordelijke kersje op de taart!

2. Je hoeft niet voor ijs te gaan… maar het mag wel

Een dessert betekent niet standaard ijs of gebak. Het kan ook koffie zijn, of thee! Koffie als dessert is altijd een goed idee; het pept je weer op na het lange tafelen en je krijgt vaak wat chocolade en snoep bij de koffie. Win-win!

3. Je kunt nog even blijven zitten

Samen eten is gezellig. Door het bestellen van een dessert, zorg je ervoor dat je nog even lekker kan blijven zitten. Dat is wel zo relaxed en zo kun je nog wat langer van elkaar genieten.

4. Het is gewoon lekker

Na een hartig voorgerecht en een hoofdgerecht met vis, snak je naar iets zoets. Eigenlijk zit je vol… maar de drang naar zoetigheid wint het van de volheid. Je hebt nog wel een beetje plaats.

5. Je zit langer vol

Het bovenstaande gaat vooral over uit eten gaan. Het kan zijn, dat je thuis ook met het “zal ik het doen” dilemma zit. Een dessert zorgt dat je langer vol zit. Hierdoor heb je minder snel weer trek in eten. Grote kans dat je nog de hele avond kunt doorteren op het eten!

6. Je wordt er blij van

Suiker heeft nadelen, dat is bekend. Maar veel afvalfanaten en diëten lijken de voordelen van suiker achterwege te laten. Suiker geeft energie, een fijn gevoel en zorgt voor een klein genietmomentje. Heerlijk!

7. Je kunt het delen

In sommige cafés zie je de vruchtensorbet als optie prominent op de dessertkaart staan. Fruit, ijs en ook nog saus. Een kolossale beker; krijg je dat ooit op? Alleen niet. Een groot voordeel aan een dessert is dat je het lekker kunt delen. Bijvoorbeeld met een geliefde.

8. Met mate kan alles

Een dessert hoeft niet bovenop grote porties te zijn. Het kan ook dienen als een volwaardig deel van je maaltijd. Als je je hoofdgerecht matigt, heb je meer ruimte voor het dessert. Dan kun je er ook meer van genieten.

9. Kwark verkleint risico op darmkanker

In de supermarkt heb je een schap met een uitgebreide keuze aan desserts. Dat is mooi! Vooral het zuivelgedeelte is uitgebreid. Zuivel, met name kwark, verkleint het risico op darmkanker. Misschien vind je kwark vies, maar dat is geen probleem. Kwark komt in veel soorten en maten. Kwark kun je goed combineren met fruit of bijvoorbeeld siroop.

10. Je krijgt veel goeds binnen: eiwit, vitamine B12, voorkomen van suikerziekte

Om nog even door te gaan op zuivel; het heeft ongekend veel voordelen. Als sporter is zuivel bijvoorbeeld onmisbaar door de vele eiwitten. Yoghurt bijvoorbeeld, die bevat vitamine B12 en helpt om suikerziekte te voorkomen.

Door Anja