Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 bizarre spa behandelingen!

3 min read

Wat zijn jouw favoriete spa rituelen? Misschien is het leuk om een keer iets nieuws uit te proberen. Wat dacht je van een bezoek aan een bier spa, een cactusmassage of je onderdompelen in een wijnbad? Ontdek hier 5 bizarre spa behandelingen. Welke behandeling zou je graag eens willen uitproberen?

1. Bier spa

Bier is een eeuwenoude drank die ook vandaag ontzettend populair is. Ga je komend weekend een biertje pakken in de kroeg? Je kunt ook eens een bierbad nemen! In Tsjechië, het bierland bij uitstek, is een echte bier spa te vinden. Je kunt hier een bierbad nemen in een biervat gevolgd door een massage. Het biergist heeft volgens de wellness professionals van deze spa een reinigende werking op de poriën, het ontspant de spieren en geeft een energie boost.

2. Cactusmassage

Cactus en massage? Dat is een combinatie die je in eerste instantie niet zult associëren met een aangename ervaring. Maar niets is minder waar. Je hoeft bij deze massage niet bang te zijn voor stekels. Bij een cactusmassage wordt er gewerkt met stekelvrije cactusbladeren en –bloemen (nopal bloemen). De bladeren en bloempjes worden op het lichaam gelegd en er wordt mee gemasseerd. Ze helpen om gifstoffen in de huid te verwijderen en om de huid te hydrateren. Na deze massage voel je je weer als herboren.

3. Gouden gezichtsmasker

Het gebruik van goud in schoonheidsbehandelingen is niet nieuw. Cleopatra, de grootste schoonheidskoning allertijden, gebruikte al goud in haar schoonheidsrituelen om huidveroudering tegen te gaan. We zien de laatste tijd een nieuwe opleving van beauty producten waarin goud is verwerkt. Bij sommige luxe beautysalons en kuuroorden kun je een gouden gezichtsmasker krijgen met kleine goudblaadjes van 24 karaats goud in combinatie met ingrediënten die de huid hydrateren. Er wordt gezegd dat het goud de huid zachter en soepeler maakt en een jongere uitstraling geeft. Het kost wel een paar duiten!

4. Massage in een Venetiaanse gondel

Binnen de wellness branche worden steeds nieuwe bijzondere concepten bedacht. Dit keer heeft de bijzonderheid niet te maken met de techniek of de producten, maar met de locatie. In Venetië kun je gemasseerd worden in een gondel in een privé lagune. Er wordt gemasseerd met zonnebrandolie om verbranding te voorkomen. We kunnen het ons goed voorstellen dat een massage in een gondel op het kabbelende water in combinatie met de romantische entourage extra ontspanning biedt! Wil je zelf leren om ontspannende massages te geven, bekijk dan deze Opleiding Massagetherapeut!

5. Wijnbad

Het is vast niet de eerste keer dat je hoort dat een glaasje rode wijn op zijn tijd gezond is. Maar wist je ook al dat een wijnbad gezond is? Een rode wijnbad nemen was voor de Grieken en Romeinen geen vreemd ritueel. Ze hadden dit beauty geheim al eeuwen geleden ontdekt. De polyfenolen in de wijn, afkomstig uit de druivenpitten, zijn antioxidanten. Deze antioxidanten bieden een goede bescherming tegen vrije radicalen en gaan een vroegtijdige huidveroudering tegen. Dus de volgende keer schenk je de wijn niet alleen in je glas, maar ook in bad!

Heb je interesse in een job in de steeds weer verrassende beauty en wellness branche? Maak dan kennis met de Wellness Academie!