Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 veelgemaakte fouten in haarverzorging

4 min read

Wat is jouw dagelijkse routine in het verzorgen van je haar? Er zijn heel wat mensen die hele verkeerde gewoontes hebben bij het verzorgen van hun haar. Daarom besteden we hier aandacht aan 5 veelgemaakte fouten in haarverzorging. Maak jij deze fouten ook?

1. Je haar veel te ruw drogen

Je stapt onder de douche vandaan en grijpt naar een handdoek. Je legt de handdoek over je hoofd en je begint te wrijven. Niet doen! Vochtig haar is erg kwetsbaar en op deze manier trek je je haar uit en breek je het gemakkelijk. Hoe moet het dan wel? Duw eerst het water uit het haar door met je handen over je hoofd en je nek te gaan en door het haar tussen twee vingers te houden om zo het water uit de haarpunten te duwen. Leg daarna een handdoek over je hoofd en dep het haar droog. Lange lokken leg je tussen de vouwen van de handdoek.

2. Alle haren tegelijk föhnen

Waarom is dit verkeerd? Op deze manier duurt het heel lang voordat je haar droog is, zeker als je heel dik haar hebt. Daarnaast loop je het risico dat het haar dat als eerste droog is te lang blootgesteld wordt aan de warmte, waardoor het uitdroogt. Hoe moet het dan wel? Zorg dat het haar handdoekdroog is, hiermee bespaar je veel tijd met föhnen. Daarna begin je aan de zijkant of de onderkant van het hoofd om vervolgens lok voor lok rondom te föhnen. Je herhaalt dit tot het haar droog is. Wil je alles leren over haarverzorging, haarstyling en kapsels? Bekijk dan eens deze Kappersopleiding.

3. Je haar verkeerd kammen

Meteen na het droogwrijven van het haar met de kam erdoor en trekken maar tot alle knopen eruit zijn. Het gebeurt nog veel te vaak! Zoals we hierboven al vertelden is nat haar veel kwetsbaarder. Droog je haar dus eerst zorgvuldig. Wil je toch een kam halen door nat haar, gebruik dan een kam met wijde tanden. En vertel eens hoe begin jij met het borstelen van je haar? Van boven naar beneden, zoals de meesten dat doen? Het is beter om onderaan te beginnen en zo naar boven te werken. Neem je de haren over de hele lengte mee dan hopen de knopen zich op en is het veel lastiger om ze eruit te krijgen.

4. Te veel en verkeerd gebruik van haarlak

Haarlak is een ideaal stylingsproduct, maar….breng je het wel op de juiste manier aan? Veel mensen sprayen de lak van veel te dichtbij op het haar. Houd minimaal 30 cm afstand van je haar. Doe je dit niet dan krijg je harde en plakkerige plekken in het haar. Gebruik ook zo min mogelijk haarlak, want je haar wordt al snel zwaar en vettig. Je kunt beter iets duurdere professionele kappershaarspray kopen, dan een goedkope versie uit de supermarkt, want je hebt er maar weinig van nodig.

5. Met vette handen aan je haar zitten!

Bij het verzorgen van je haar zit je steeds met je handen in het haar. Waar veel mensen niet aan denken is dat hun handen vet kunnen zijn en dat ze zo hun haar vet maken. Was daarom je handen voordat je je haar gaat stylen. Zit je haar eenmaal mooi in model, blijf er dan zoveel mogelijk vanaf! Meer weten over haarverzorging en -styling, bekijk dan hier alle Haartooi Opleidingen van de Wellness Academie.