Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Aha: Daarom zie je de eerste tekenen van veroudering rond de ogen…

6 min read

In mijn boek Huidverjonging op maat staat de oogcrème niet bij de 5 basisproducten. Dat wil echter niet zeggen dat ik hier geen voorstander van ben, integendeel… Heb je de mogelijkheid om een goede oogcrème aan te schaffen? Zeker doen!

Oogzone en huidveroudering

Want de oogzone is de eerste zorg van vrouwen in hun strijd tegen huidveroudering. In deze bijzonder gevoelige en kwetsbare zone laten vermoeidheid en veroudering immers heel snel sporen na.

  • Rimpeltjes
  • Een gebrek aan helderheid
  • Vermoeide oogopslag

Ze worden allemaal gezien als tekenen van huidveroudering en kunnen tot zorgen leiden.

Hoe komt het dat de oogcontourzone snel veroudert?

De huid van de oogcontour is namelijk het dunste en meest kwetsbare deel van het gezicht. Ze bevat weinig talgklieren en collageen- en elastinevezels.

Met 22 spiertjes die voortdurend in beweging zijn en ongeveer 10.000 oogknipperingen per dag wordt de huid op deze plaats ook extreem belast.

Al die factoren verklaren waarom de oogcontour de eerste zone is waar tekenen van veroudering tot uiting komen. Rimpels, huidlijntjes en tekenen van vermoeidheid kunnen hier vroegtijdig opduiken.

Hoe verzorg je je oogcontour?

Je verzorgt je ogen daarom best met een verzorgingsproduct dat tegelijk efficiënt en zacht is, om sporen van veroudering en vermoeidheid in deze gevoelige zone tegen te gaan.

Let erop dat de verzorging voor de huid van de oogcontour tegelijk efficiënt en hoog tolerant is:

  • Ze moet veroudering tegengaan.
  • Maar ook rekening houden met de grote gevoeligheid van deze zone.

Specifiek product

Om uw blik jeugdig te houden, gebruik je dus best een specifiek product dat in alle zachtheid rimpels uitvlakt en de huid rond de ogen zowel voedt als hydrateert.

Ik ben van mening dat een crème voor het gezicht  zo mild moet zijn dat deze zonder problemen ook voor de huid rondom de ogen gebruikt kan worden. De lijst met irriterende stoffen die je in mijn boek Huidverjonging op maat kan vinden, zijn dezelfde ingrediënten die niet thuishoren in een oogcrème.

Kan je een geconcentreerde oogcrème of serum aanschaffen? Dan zou ik dat zeker doen. Die zijn immers zo samengesteld dat ze de gevoelige zone rond de ogen optimaal kunnen verzorgen.

Hoe ontstaan sporen van vermoeidheid rond de ogen?

Sporen van vermoeidheid rond de ogen zijn vaak toe te schrijven aan een vertraging van microcirculatie.

Door vermoeidheid of veroudering kan de bloed- en lymfemicrocirculatie rond de ogen trager gaan verlopen. Doordat de huid van de oogcontour zo dun is, laat ze dan sporen van een slechte vascularisatie of van een slechte lymphedrainage doorschijnen. Zo ontstaan donkere kringen en wallen onder de ogen.

Hoe sterker de aantasting en de dehydratatie, hoe dunner de huid wordt en hoe zichtbaarder deze sporen van vermoeidheid worden.

Wanneer beginnen?

Vanaf je 25e kan je een verzorgingsproduct voor de oogcontour beginnen te gebruiken.

Met een eigen skincare clinic in Oostende en haar  boek Huidverjonging op maat wordt Karoline Van de Mergel in de skincare wereld gezien als een pro in haar vak. Karoline voorziet de Gezond.be-lezers van vele tips en weetjes over de huid en hoe je die optimaal kan verzorgen. Meer weten over Karoline de huidtherapie die ze aanbiedt en permanente ontharing? Bekijk dan zeker eens de site van Beautyfulskin! Ontdek hier ook meer over haar boek Huidverjonging op maatEen boek vol tips en weetjes, nuttige informatie, oefeningen en recepten.