Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Beat Blue Monday: dit zijn de ultieme feelgoodtips van de Gezond-redactie

Birte Govarts
4 min read

Vandaag is het Blue Monday, oftewel de meest deprimerende dag van het jaar. Toegegeven: in deze bijzondere tijden is niet meer dan begrijpelijk dat je af en toe – of regelmatig – slecht in je vel zit, maar toch willen wij in dit artikel héél graag onze absolute feelgoodtips met jullie delen. Graag gedaan!

Famke, hoofdredacteur:

‘Dit is mijn à la carte menu voor instant happiness:
1. Music maestro! Feelgoodnummer-de-luxe: ‘I’m still standing’ van Elton John. Looking like a true survivor, feeling like a little kid … Onmogelijk om hier niet op te dansen én met een comfortabele toonhoogte. 
2. Zuurstof per favore! Ik weet dat we stilaan zotgewandeld zijn, maar toch: niets helpt zo goed om de spinnenwebben in je hoofd op te kuisen als een stevige wandeltocht in de natuur, maar evengoed geniet ik van het verzorgen van Kip en Curry, mijn twee kippen, of het – ja, ja – klieven van hout voor de corona-vuurkorf.
3. En bakken maar! Wie mij kent weet dat er aan mij geen Martha Stewart verloren is gegaan, maar niets ontspant mij meer dan een cake of taart bakken. Meer dan exact het recept volgen moet je niet doen én het resultaat is altijd heerlijk troostend.’

Birte, redactiechef:

‘Hebben jullie ‘Bridgerton’ al gezien? Indien dat niet het geval is: zeker doen, want ik heb me de voorbije dagen kostelijk geamuseerd met de Netflix-serie (en – ik geef toe – ook genoten van hoofdrolspeler Regé-Jean Page). Mijn andere feelgoodtip: bewegen. Ik woon vlakbij een prachtig natuurdomein – De Gavers in Harelbeke -, en vind het heerlijk om er ook in de een uur flink te gaan doorstappen. See you there?!’

Nona, redacteur:

‘Blue Monday doorstaan? Dat doe ik het liefst als een klein kind: een (Disney)film opzetten en dan met een warme chocomelk een zacht dekentje in de zetel kruipen. Dat is anderhalf uur even alles vergeten en gewoon wegdromen met een knappe prins. Gewoon een interessante documentaire kijken of je favoriete serie bingewatchen kan natuurlijk ook hé! En ik geef toe, die chocomelk verandert soms al eens in een glas wijn. De clou van het verhaal: maak het gezellig en doe vooral ongegeneerd waar je zelf goesting in hebt!’

Anaïs, campaign manager:

‘Music is life voor mij, en van deze artiesten of nummers word ik altijd vrolijk: ‘Chan Chan’ van Buena Vista Social Club, ‘I Would Die 4 You’ van Prince, ‘Synrise’ en ‘Call Me’ van Goose, ‘7 Days’ van Craig David en – natuurlijk – ‘Love On Top’ van Beyoncé. Oh, en eigenlijk ben ik ook gek op alle nummers van Bart Peeters!’

Faye, campaign manager:

‘Ik word gelukkig van knuffelen met mijn hond, dansen in de living, een aflevering van ‘Friends’ of ‘Will & Grace’ kijken én van een pralineke van Pierre Marcolini – ik word spijtig genoeg nog niet gesponsord door hem – met een goeie koffie erbij.’

Door Birte Govarts