Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dag tegen Kanker: zo kan jij patiënten vandaag een hart onder de riem steken

Birte Govarts
3 min read

Vandaag organiseert Kom op tegen Kanker de 21ste Dag tegen Kanker. Op die dag steekt Vlaanderen kankerpatiënten en hun naasten traditioneel een groot hart onder de riem. “We roepen iedereen op om vandaag expliciet te tonen dat mensen met kanker en hun families er niet alleen voor staan”, klinkt het vanuit de organisatie. “Zeker in deze coronatijd kunnen ze alle steun gebruiken.” Benieuwd wat jij kan doen om je solidair te tonen? Wij geven tips.

In Vlaanderen leven vandaag maar liefst 222.509 mensen met of na een kanker. Om hen en hun omgeving te steunen, organiseert Kom op tegen Kanker vandaag de 21ste Dag tegen Kanker. Die ziet er door de coronacrisis dit jaar een tikje anders uit, maar gelukkig zijn er tal van dingen die jij kan doen!

Draag het gele lintje

Door de coronacrisis kunnen de vrijwilligers van Kom op tegen Kanker dit jaar helaas geen gele lintjes opspelden in de ziekenhuizen. Er is echter goed nieuws: de lintjes zijn exact dezelfde als de voorbije jaren. Heb jij er nog eentje liggen? Dan kan je het vandaag gewoon opnieuw opspelden!

Deel het gele lintje op je sociale media

Geen fysiek exemplaar in huis? Kom op tegen Kanker deelt vandaag op Instagram, Facebook en Twitter een afbeelding van het gele lintje. Deel deze samen met de hashtag #dagtegenkanker op je eigen sociale media, en betuig zo online je medeleven.

Verstuur een gratis kaartje

Via deze tool kan je volledig gratis een postkaartje sturen naar iemand die werd getroffen door kanker. Of stuur het naar een van de vele helden uit de zorgsector, om hem of haar te bedanken voor wat hij of zij de voorbije maanden heeft betekend!

Of wees creatief!

Kom op tegen Kanker wil ook thuis, in het straatbeeld en op kantoor een gele golf van solidariteit teweegbrengen. Ga vandaag dus creatief aan de slag met het gele lintje, dat je hier kan downloaden en afprinten. Enkele ideeën? Hang het lintje op een zichtbare plaats of draag een gele trui naar je werk!

Door Birte Govarts