scrollTop top

Dr. Servaas Bingé, huisarts en auteur van het boek ‘Nooit meer naar de dokter’ is onze nieuwe expert!

Dr. Servaas Bingé, huisarts en auteur van het boek ‘Nooit meer naar de dokter’ is onze nieuwe expert!

We zijn heel tevreden dat we ook deze maand een nieuwe expert kunnen aankondigen op Gezond.be. Dr. Servaas Bingé, huisarts en auteur van het boek Nooit meer naar de dokter, vervoegt immers ons team van experten. Ontdek hieronder meer over onze nieuwe expert!

Huisarts en sportarts

Dr. Servaas Bingé heeft een huisartsenpraktijk in Hansbeek en is bovendien de hoofdarts van wielerploeg Lotto-Soudal. In september 2017 bracht hij vanuit die ervaringen als huisarts en sportarts het boek Nooit meer naar de dokter uit.

Nooit meer naar de dokter

De boodschap van het boek is duidelijk: dokters moeten niet verdwijnen, de invulling van het beroep zelf wél. Dokters zijn op dit moment experts in het behandelen van ziekten, maar zouden eigenlijk ook experts moeten zijn in gezondheid.  In plaats van op genezen, moet er dus meer op preventie ingezet worden.  

Hij noemt het ook wel healthitude, een samentrekking van health en attitude. Kunnen we met z’n allen zo’n healthitude ontwikkelen waarbij we gezonde keuzes maken op basis van ons genetisch profiel (healthigram), zullen we minder naar de dokter moeten. Een hoogst noodzakelijke shift, want onze huidige gezondheidszorg is ondertussen haast onbetaalbaar geworden. 

Wij kijken er alvast naar uit om meer over healthitude en Dr. Sevaas Bingés filosofie te ontdekken in de artikels die hij voor Gezond.be zal schrijven. 


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  522.725.500
 • Aantal
  doden
  6.268.718
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  4.134.293
 • Aantal
  doden
  31.675

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!