Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Je dag ontspannen beginnen? Zorg voor een piekfijne badkamer!

Gezond.be
4 min read

Relaxen doen we meestal in de woonkamer, het liefst languit in de zetel of in een luie stoel. Dit is een uitstekende manier om bij te komen van een lange dag, maar het is eigenlijk nog beter als je de dag al compleet ontspannen begint. Je badkamer speelt daarin een belangrijke rol, want dat is de plek waar je de dag start. Lees hieronder meer over hoe jij het maximale uit jouw ochtendritueel op de badkamer haalt!

Opgeruimd staat netjes

De badkamer is vaak niet de meest opgeruimde plek in huis: je stalt er talloze douche- en shampooflesjes, hangt er natte handdoeken op én legt er vaak je vuile was neer. Alhoewel die rommel in je badkamer heel goed te verklaren valt, is het nadelig voor je ochtendhumeur. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd, toch? Om ontspannen aan je dag te beginnen, is het daarom belangrijk dat je rommel op je badkamer zoveel mogelijk probeert te voorkomen.

Met een paar kleine aanpassingen is het relatief eenvoudig om je badkamer netjes te houden. Zo kun je in een doucherek of inbouwnis al je shampoo- en doucheflesjes kwijt. Daarnaast kunnen ladeverdelers je helpen om de spullen in het badkamermeubel te organiseren. Een laatste tip is het aanschaffen van praktische accessoires: een zeepschaaltje voor de zeep en een reserverolhouder voor extra wc-rollen, bijvoorbeeld.

Spetterend wakker worden
Veel mensen stappen direct onder de douche zodra ze hun bed uit zijn. Een douche helpt je om goed wakker te worden en met een fris gevoel aan de dag te beginnen. Het is daarom verstandig om te investeren in een goede en fijne douche. Een regendouche heeft bijvoorbeeld een extra brede straal en grotere druppels die bijzonder fijn op je huid aanvoelen.

Niet alleen de douche, maar ook andere producten kunnen zorgen voor extra luxe en een wellness-gevoel in de badkamer. Een warm bad werkt natuurlijk heerlijk ontspannend, maar je kunt ook denken aan een douche-wc. Een douche-wc is een soort bidet en toilet in één en zorgt voor optimale hygiëne. Douche-wc’s zijn vaak voorzien van innovatieve technieken, zoals een verwarmde zitting en een föhn met warme lucht, waardoor jij van je tijd op het toilet een écht relaxmoment maakt!

Lichte tinten en natuurlijke materialen
Een geordende badkamer met luxe sanitair helpt je natuurlijk om je dag ontspannen te beginnen, maar de uitstraling van de ruimte is ook van groot belang. In een badkamer met een warme en rustgevende sfeer kom je namelijk gemakkelijker tot rust dan in een kille, karakterloze badkamer. Het is daarom belangrijk dat je aandacht besteedt aan het design van je badkamer.

Materialen en kleuren hebben veel invloed op de uitstraling van een ruimte. Donkere kleuren en robuuste materialen geven je badkamer bijvoorbeeld een stoere en moderne look. Lichte tinten en natuurlijk materialen zorgen daarentegen voor een warme en karakteristieke uitstraling. Voor een badkamer waarin je compleet tot rust wil komen, kun je daarom het beste kiezen voor aardetinten in combinatie met houten elementen. Een marmeren wastafel met een houten vloer is bijvoorbeeld perfect en zorgt ervoor dat jij elke dag goed begint!   

Door Gezond.be