Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Mooie samenwerking: Etam en ex-borstkankerpatiënte maken borstamputatie bespreekbaar

Freya De Vos
4 min read

Met yes! lanceerde lingerieketen Etam de voorbije zomer een collectie voor en door vrouwen die een borstamputatie ondergingen. Om de lijn extra in de kijker te zetten én mastectomieën te normaliseren, werkt het merk samen met voormalig borstkankerpatiënte Céline Laridon van Love Charlie Headwear.

In 2018 kreeg Céline Laridon borstkanker. Al snel werd duidelijk dat ze door de chemo haar haren zou verliezen. “Toen ik op zoek ging naar een hip hoofddeksel om mijn kale hoofd te bedekken, kwam ik steeds dezelfde klassieke mutsen tegen”, vertelt ze. “Om eerlijk te zijn: ik werd niet blij van het aanbod. Alle mutsen leken wel ‘ik ben ziek’ te schreeuwen, terwijl ik het allerliefst gewoon mezelf wilde blijven. Zo ontstond het idee om Love Charlie op te starten, een merk met mutsen die niet alleen functioneel, maar ook gewoon mooi zijn.”

Céline X Etam

Céline laat zich opmeten in een van de Etam-winkels.

Toen Céline door Etam werd gevraagd om hun yes!-collectie in de kijker te zetten, twijfelde ze geen seconde. “Ik vind het heel fijn dat zo’n grote keten zich inzet voor vrouwen die een borstamputatie ondergingen”, klinkt het. “Wanneer je na zo’n operatie naar de lingeriewinkel trekt, is dat immers geen leuk uitstapje. Integendeel. Als je een mastectomie onderging, is het best moeilijk om betaalbare en vrouwelijke beha’s te vinden. De stukken uit de yes!-collectie zijn gebaseerd op enkele van Etams bestsellers. Het enige verschil is dat er aan de achterkant van de cups openingen voorzien zijn om een borstprothese in te stoppen. Bovendien bestaat de collectie niet alleen uit lingerie, maar ook uit sportkleding en badmode. Makkelijk, zo vinden vrouwen met een borstprothese alles op één adres.”

De yes!-collectie van Etam werd gemaakt voor en door vrouwen die een mastectomie ondergingen.

Céline en Etam geven samen een muts van Love Charlie én een beha uit de yes!-collectie weg. Wil jij kans maken? Neem dan zeker een kijkje op de Instagram van Love Charlie. De winnares wordt op maandag 9/11 bekendgemaakt.

De yes!-collectie van Etam is online te koop.

Meer weten over de mutsen van Love Charlie? Surf dan naar www.lovecharlie.be.

Door Freya De Vos