Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Nieuwe expert: yoga en lifestyle coach Goedele Leyssen

6 min read

Geweldig nieuws, want we mogen yoga en lifestyle coach Goedele Leyssen als onze nieuwste expert verwelkomen. Goedele wijdde een aantal jaren terug haar leven volledig aan yoga, mediteren en gezonde voeding. Ze bouwde over de jaren heen heel wat expertise op, wat zich in reeds drie boeken, Boost, Balans en MoodFood, vertaalde. Leer hieronder Goedele, en haar inspirerende verhaal, alvast wat beter kennen!

Reis naar India als eye-opener

In 2008 ging het eigenlijk niet zo goed met Goedele Leyssen. Haar job als beautyjournaliste bezorgde haar op professioneel vlak heel wat druk en ook privé bezorgde een scheiding en verhuis haar heel wat angst en onzekerheid. Maar life goes on en dus vertrok ze te midden van alle chaos toch voor een opdracht naar India.

Daar kwam ze voor het eerst in contact met yoga en meditatie. Het bleek precies te zijn wat ze nodig had: eenmaal terug in België voelde ze zich een stuk rustiger. Kort daarna leerde ze ook haar yoga teacher Gurmukh  kennen en begon ze aan een opleiding als kundalini yoga teacher. Vervolgens kon ze vrij snel wekelijks yogales geven in hetzelfde yogacentrum waar ze haar opleiding had gevolgd.  

Dat alles combineerde ze tot dan met haar job als journaliste. Op een bepaald moment had ze echter het gevoel dat het moment gekomen was om die drukke job in te ruilen voor een rustiger leven met meer plaats voor yoga. Ondertussen moesten de rekeningen natuurlijk betaald worden: Goedele vond een freelance job, maar bleef ondertussen volop bezig met yoga en mediteren.

Eerste, tweede én derde boek

In 2013 organiseerde ze haar eerste yogaweekend en al snel daarna kreeg ze een aanbod om een boek te schrijven over yoga en lifestyle. Boost (2014) werd uiteindelijk een boek vol tips en tricks voor meer energie en om er stralend uit te zien, te ontspannen en te detoxen. Vrij snel volgde er een tweede boek, Balans (2015). Dit keer lag de focus op stressmanagement en haar persoonlijke zoektocht naar balans.

In de tijd tussen haar eerste en tweede boek had Goedele haar freelance job opgegeven en was ze workshops beginnen geven. Verder was ze ook een opleiding als holistisch nutritionist begonnen. Het deed haar begrijpen wat er met haar lichaam aan de hand was en wat ze nodig had om te herstellen. Ze verdiepte zich eveneens in hoe we onszelf zowel gelukkiger als gezonder kunnen eten. Het bleek uiteindelijk inspiratie voor haar derde boek MoodFood (2017).

Hoe belangrijk vind jij jezelf?

Uiteindelijk hangt volgens Goedele hoe goed of slecht je je voelt en hoe (on)gezond je lichaam is in de eerste samen met hoe belangrijk jij jezelf vindt. Hoe meer je jezelf namelijk als een prioriteit beschouwt, hoe meer je ook zal kiezen voor wat voor jou het beste is. En dat vertaalt zich in de keuzes die je maakt wat je job betreft, je relaties, de foods die je eet,… Dat is niet egoïstisch, integendeel, het zorgt er net voor dat je meer energie hebt voor je werk, familie en vrienden.

Vandaar dat je in Goedeles boeken heel wat stress management tools en healthy food advice die je daarbij kunnen helpen. En binnenkort zal ze er ook een aantal delen met de Gezond.be-lezers!

Verder geeft Goedele ook yoga-, meditatie- en sound healing workshops en organiseert ze retreats. Perfect om even te ontspannen en op te laden! Ontdek er meer over op haar website.

Tip: uitgebreide detoxkuur op zondag 13 mei

Op zondag 13 mei organiseert Goedele samen met de Amerikaanse Dr. Madhi Brown een detoxdag. Samen Dr. Brown ontwikkelde Goedele immers de Detox Body Mind Formule: een veilig, efficiënt maar zacht detoxprogramma van een week met de ondersteuning van een aantal supplementen en een dagelijkse detoxroutine. Op de detoxdag geeft Dr. Brown je dan ook een Detox 101 en zal hij praten over de juiste foods en kruiden om te detoxen. Van Goedele krijg je een efficiënte detoxroutine mee die je zowel mentaal als fysiek zal ondersteunen tijdens de zuiveringskuur, een essentiële detoxolie en een maaltijdplan van 7 dagen. Het aantal deelnemers is beperkt. Interesse? Ontdek hier meer over de uitgebreide detoxkuur.