Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Onmisbare informatie bij het maken van mooie selfies

Lise Eeckhout
6 min read

Geschreven met input van refurbished.be

Selfies maken is een belangrijk onderdeel van de online cultuur. En het is zelfs bewezen dat selfies maken goed is voor je gezondheid. Het zelfvertrouwen, de positieve reacties en het effect dat het heeft op je mentale gezondheid zijn allemaal redenen om af en toe lekker die camera op jezelf te richten. Zeker in deze tijd van lockdowns en eenzaamheid is het belangrijk om te letten op je eigen gezondheid. Daarom dat we je wat informatie en tips willen meegeven zodat je hopelijk betere selfies leert maken.

Rasterlijnen en de regel van derden

De regel van derden is een regel die eigenlijk zegt, gooi je gezicht nu niet telkens in het midden van je scherm. Het komt namelijk niet heel spannend over als het aandachtspunt direct in het midden staat. Het verschil kun je goed zien in het onderstaande voorbeeld. Door het gebruik van rasterlijnen kun je de regel van derden goed toepassen.

Het hebben van een iPhone is nog altijd even hip en wie wil nou met een android telefoon gezien worden. Dus we gaan in dit artikel er even vanuit dat je in het bezit bent van een iPhone. Mogelijk heb je een iPhone 11 of ben je gegaan voor een refurbished iPhone.

Bij de iPhone activeer je het raster gemakkelijk door naar je instellingen te gaan, vervolgens naar foto’s, dan de camera selecteren en de optie raster of hulplijnen aan te zetten. Vervolgens kun je lekker experimenteren met deze regel want uiteindelijk baart oefening kunst.

HDR of niet HDR

HDR is zo’n dingetje dat als sinds de iPhone 7 automatisch aan staat. Maar wat doet het nu precies? HDR staat voor High Dynamic range en zorgt ervoor dat een foto altijd de ideale hoeveelheid belichting bevat. Deze functie zorgt ervoor dat je iPhone meerdere foto’s neemt met verschillende vormen van belichting. Al die verschillende versies worden vervolgens samengevoegd en alleen de beste eigenschappen worden bewaard. Zo houd je uiteindelijk 1 foto over die de ideale hoeveelheid belichting bevat.

Zoals we al zeiden staat HDR automatisch aan als je een iPhone 7 of hoger hebt. En het ding is wel dat foto’s met HDR meer ruimte in beslag nemen dan normale foto’s. Als je niet zoveel geheugen hebt dan is het belangrijk om goed te weten wanneer je deze functie het beste aan kunt zetten, of wanneer je al van nature genoeg belichting hebt en deze functie dan het beste uit kunt zetten. Dus of je nu een iPhone 11 in je bezit hebt of gekozen hebt voor een refurbished iPhone 8. Jouw iPhone beschikt hoe dan ook over de HDR-optie.

Natuurlijk licht is the way

Veel iPhones beschikken uiteraard over een flits optie. En in sommige gevallen kan deze handig zijn, maar luister, wil je echt goede selfies maken dan adviseren wij je om lekker natuurlijk licht op te zoeken. Dat betekent niet dat het zonnetje moet schijnen of het super lekker weer moet zijn om een goede selfie te nemen. Het kan ook met bevolking of in de winter. Tegenwoordig heb je ook allerlei lampen en telefoon accessoires die natuurlijk licht ook nabootsen, denk bijvoorbeeld aan een ring licht of daglichtlampen.

Verfijn je foto’s met gebruik van apps

De standaard camera van de iPhone is in staat om prachtige foto’s te maken. Maar er zijn verschillende apps te vinden op de App-store waardoor je veel meer instellingen tot je beschikking krijgt. Om twee voorbeelden te noemen hebben de gratis app genaamd VSCO en de betaalde app genaamd Camera +2. VSCO geeft je extra filters, belichtingsopties en ook de mogelijkheid om de witbalans aan te passen. De app Camera +2 kost je € 4.99, maar dan heb je wel een app die gemaakt is door fotoliefhebbers. Het biedt ontelbare opties voor het aanpassen van kleuren, het toepassen van filters en belichtingsmogelijkheden. Met die app pas jij je foto precies aan zoals jij wilt en maak je hem klaar voor al je socials.

Accessoires maken meer mogelijk

We noemen bij het gebruiken van natuurlijk licht al een paar accessoires zoals een ring licht of daglichtlamp, maar er zijn ook andere accessoires die je kunt gebruiken bij het maken van een selfie. Denk hierbij aan een tripod of selfiestick. Maar je kunt ook gebruik maken en een bluetooth remote shutter, hiermee kun je op een druk van de knop een foto maken en hoef je niet te spelen met de timer. Mocht je nog meer uit je iPhone willen halen m.b.t het maken van foto’s dan kun je ook verschillende lenzen kopen die je simpelweg op de camera van je telefoon zet. Denk daarbij aan een externe groothoeklens als je een breed landschap wilt fotograferen, of een telelens voor als je iets meer wilt inzoomen op een bepaald onderdeel.

Dezelfde tips en je kunt besparen

Het kopen van extra accessoires kan een beetje prijzig zijn. Nu hadden we het kort even over het bezitten van een refurbished iPhone, voor als je het nog niet wist dat is de ideale manier om geld te besparen en toch in het bezit te zijn van een Apple product. Een refurbished iPhone is namelijk super voordelig en een iPhone 8 heb je al voor, maar € 199. Een refurbished iPhone staat voor kwaliteit en wordt voor de verkoop op meer dan 50 punten gecontroleerd. Bij een website zoals refurbished.be krijg je daar ook nog eens 3 jaar garantie bij! Met al het geld dat je bespaart kun je gemakkelijk een paar extra accessoires kopen en je selfie game naar een nieuw niveau brengen.

Door Lise Eeckhout