Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Ontmoet Jens Declerck, onze nieuwe loopexpert

2 min read

Lopen: het blijft een ongelofelijk populaire sport. Je kan er relatief makkelijk mee beginnen en ervaart al gauw verschillende voordelen zoals een betere conditie, meer energie, eventueel ook gewichtsverlies… Wij zijn in elk geval fan!

Vandaar dat we ook zo enthousiast zijn dat Jens Declerck als loopexpert ons netwerk van experts vervoegt.

Sportkinesist met passie voor lopen

Jens werkt als sportkinesistherapeut in Gent. Hij heeft een Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, afstudeerrichting musculoskeletale kinesitherapie (KULeuven).

Daarnaast is hij werkzaam als praktijkassistent binnen de opleiding kinesitherapie aan de UGent.

Gesterkt door zijn verschillende professionele ervaringen én zijn grote passie voor de loosport, is Jens zich de laatste jaren gaan verdiepen in het analyseren van loopblessures en de revalidatie hiervan.

Looprevalidatie Gent

Hij richtte uiteindelijk Looprevalidatie Gent op, met als missie lopers op een kwalitatieve manier te begeleiden naar een pijnvrij en duurzaam lopen.

Steeds gesteund door wetenschap, gaat Jens op zoek naar de mogelijke oorzaken van pijn en dysfunctie tijdens een looptraining en hoe deze kunnen voorkomen (preventie) of verholpen (looprevalidatie) worden.

Loopexpert

Kortom, voor Jens is lopen veel meer dan een sport, het is een passie. En die passie wil hij heel graag met de Gezond.be-lezers delen.

Binnenkort lees je hier zijn eerste artikel!