Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

RECEPT Courgette-fetascones met tzatzikidip

Birte Govarts
3 min read

Zin in aperitiefhapje dat je alvast doet wegdromen naar de zomer of vakantie? Deze courgette-fetascones met tzatzikidip zijn niet alleen lekker, maar ook nog gezond. Bovendien zijn ze ook nog eens enorm makkelijk te bereiden. 

Benodigdheden

Voor de scones:

• 1 courgette
• 100 gram fetakaas, in grove stukken verkruimeld
• 450 gram speltbloem (type 630)
• 2 theelepels baksoda
• 125 g koude boter, in stukjes
• 1 ei (medium)
• 200 ml melk
• Zout
• Peper

Voor de tzatzikidip:

• 1 komkommer
• 2-4 knoflookteentjes
• 2 takjes dille
• 500 gram Griekse yoghurt
• 2 eetlepels olijfolie
• Zout
• Peper

Bereidingswijze

Voor de scones:

• Was de courgette en hak grof met behulp van een foodprocessor.
• Meng met een theelepel zout en laat tien minuten rusten.
• Verwarm de oven voor (boven- en onderwarmte: 200°C)
• Meng bloem, 1/2 theelepel zout en baksoda.
• Pers overtollig vocht uit de courgette.
• Voeg de ingrediënten uit stap vier toe en ook boter, ei en melk. Kneed alle ingrediënten tot een deeg.
• Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakvorm, bestrooi met bloem en maak platte, ronde scones van ongeveer twee centimeter hoog.
• Maak een kleine inkerving in de platte scones en bak gedurende 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Voor de tzatzikidip:

• Was de komkommer en snijd in twee in de lengte. Verwijder de zaden met behulp van een koffielepel en rasp de helften grof.
• Pers overtollig vocht uit de geraspte komkommer met behulp van een keukenhanddoek.
• Pel de knoflookteentjes, was de dille en verwijder de stengels. Hak de ingrediënten fijn in de hakmolen.
• Meng alle ingrediënten met de Griekse yoghurt en kruid met peper en zout.
• Laat de tzatziki minstens een uur rusten in de koelkast.

Bron: Braun Household

Door Birte Govarts