Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Steun Team Climbing For Life in de strijd tegen diabetes

2 min read

Voor de 5e maal zet de Diabetes Liga de schouders onder Climbing For Life (7-9/09/2017, Vogezen – Gerardmer). In dit project wordt een team van personen met type 1, type 2 diabetes of een risicoprofiel, begeleid voor een fietsuitdaging om u tegen te zeggen. Deze ambassadeurs brengen op die manier diabetes onder de aandacht en werven fondsen voor de Diabetes Liga. Elk teamlid heeft zijn of haar eigen unieke verhaal.

Christel uit Temse (37 jaar) wil mensen ervan bewust maken dat je reeds op jonge leeftijd met type 2 diabetes kan worden geconfronteerd. Via Climbing For Life wil zij echter aantonen dat het mogelijk is om, via voldoende beweging en een juist voedingspatroon, terug gezonder te gaan leven en een dergelijke uitdaging tot een goed einde te brengen. 

Getuigenis van Christel Mettepenningen

In 2012, op mijn 32e, kreeg ik de diagnose type 2 diabetes. Het was niet echt een verrassing voor mij, aangezien diabetes in de familie zit. Toch was het moeilijk om te aanvaarden dat deze ‘ouderdomsziekte’ je als prille dertiger treft. 

Ik ben al enkele jaren lid van de Diabetes Liga en zag informatie over Climbing For Life op de website verschijnen. Vorige zomer keek ik ook naar de Sporza reportage over het project en het sprak me onmiddellijk aan.

Ontdek hier het volledige verhaal en steun Christel en de Diabetes Liga.

Diabetes Liga
Door Diabetes Liga
Gezondheid