Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Van kinderkamer naar tienerkamer

Fien De Bruycker
3 min read

Geschreven met input van Action

Er komt een moment waarop jouw kleine deugniet nood heeft aan een eigen plek. De kinderkamer verandert stilaan naar een tienerkamer. Het is belangrijk voor je kind dat ze van die kamer ook écht hun eigen plek kunnen maken. Een plaats waar ze graag tijd doorbrengen. 

Luister naar de wensen van je kind

Door je kind te helpen de kamer te decoreren, toon je je kind dat het zichzelf mag zijn. Luister naar wat jouw kind wil en help hem of haar met dat idee te creëren. Neem de tijd om dat idee uit te werken en zoek samen uit wat je daarvoor nodig hebt. 

Samen winkelen voor decoratieve spulletjes kan een super gezellige dag zijn en het geeft jou een beetje controle over wat jouw kind wil kopen. Kies je er voor om je kind een budget te geven voor het decoreren van de kamer, dan kan je er meteen een les in het beheren van je geld van maken. 

Een likje verf en wat decoratie

De kans is groot dat jij heel nauwkeurig de kamer decoratie van de kinderkamer hebt gekozen toen je kind nog een baby was. Kinderkamers worden vaak gedecoreerd met pastelkleuren en tekeningen. Hoe mooi en passend dat ook is, jouw kind zal daar uitgroeien. Posters van popbands gaan nu eenmaal niet samen met een behangpapier met een kinderlijk motief. 

Met een likje verf en wat wanddecoratie transformeer je een kinderkamer gemakkelijk en snel naar een kamer waar je kind of tiener zich thuis voelt. Kies neutrale kleuren waar je later nog alle kanten mee uit kan, of kies een thema waar jullie beide achterstaan. Recycleer liever niet oude meubels en spullen die je hebt liggen, maar geef je kind de vrijheid zelf wat te kiezen. 

Een kamer is ook een werkplek

Heel vaak is de kamer van je kind ook de plaats waar ze hun huiswerk zullen maken en waar ze, later, zullen studeren voor hun proefwerken. Met de juiste bureau accessoires zet je de toon voor jouw student. Bovendien bestaan bureau accessoires in alle kleuren en maten. Je vindt er vast wel die in het thema van de kamer passen. 

Tegelijk is het ook belangrijk om te zorgen dat je kind niet afgeleid raakt wanneer het moet werken voor school. Beperk het aantal prullaria en kies dingen die het kind ook echt zal nodig hebben. Geef je kind bovendien de privacy die het nodig heeft om te werken. Net als volwassenen, raken kinderen hun concentratie kwijt als de kamerdeur open staat en jij elk halfuur een kijkje komt nemen. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je hard werk niet mag belonen met een snack en een drankje. 

Door Fien De Bruycker