Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Nu in de winkel: de wintereditie van ons magazine Gezond (en dit staat er allemaal in!)

Freya De Vos
4 min read

De derde editie van ons magazine Gezond is vanaf vandaag te koop bij de dagbladhandel. Dit kun je verwachten:

1. Coverinterview met Sandra Bekkari + 12 winterse ovenschotels à la Sana

Voedingsdeskundige, auteur, voormalig tv-gezicht. Maar ook: moeder, plusmoeder, dochter en verloofde. Sandra Bekkari is een vrouw met veel – sympathieke – gezichten. Met Fast Food 2 bracht de West-Vlaamse dit najaar haar negende (!) kookboek uit. Dat vonden wij de perfecte gelegenheid om met haar bij te praten over haar toekomstplannen, de coronacrisis, intermittent fasting en nog véél meer.

Fan van Sandra’s gerechten? Dan hebben we goed nieuws, want je vindt bij het magazine uitneembare fiches met daarop twaalf ovenschotels à la Sana*. Eet smakelijk!

2. Dossier Superfoods

Wat zijn superfoods? Welk zijn de grootste krachtpatsers uit de supermarkt? Welke vitamines zijn er en uit welke voedingsmiddelen kun je ze halen? En wat is de zin en onzin van voedingssupplementen? Deze en nog veel meer vragen beantwoordt voedingsdeskundige en licentiate voedings- en dieetleer Hella Van Laer in een dossier van veertien pagina’s!

3. 11 tips tegen de winterdip

Jaarlijks heeft naar schatting 20% van de Belgen tijdens de gure herfst- en wintermaanden last van een dip. Kunnen we daar iets aan doen? En hoe dan? Wij gingen te rade bij psychiater Kirsten Catthoor en de Nederlandse gelukspsycholoog Josje Smeets. 

4. Boost je immuniteit

Een goede immuniteit is het krachtigste wapen tegen virussen – hallo, COVID-19 – en bacteriën. Maar hoe werkt ons immuunsysteem precies? En wat kunnen we doen om het optimaal te laten werken? Huisarts Servaas Bingé legt uit.

5. Weet wat je smeert

Hoe mooier we onszelf maken, hoe lelijker de planeet wordt. Plastic verpakkingen, chemische bestanddelen, hormoonverstoorders, bewaarmiddelen en co doen meer kwaad dan goed en horen eigenlijk niet thuis in je badkamer. Maak plaats voor de nieuwe generatie biobeautyproducten!

6. Op de bank bij de relatietherapeut

Elk huisje heeft zijn kruisje en elke relatie dus haar problemen. Soms worden die problemen zo groot dat een stel ze niet meer alleen kan oplossen. Relatietherapeut en seksuoloog Filip Geelen vertelt ons met welke issues koppels het vaakst bij hem op de bank belanden én geeft ons ook tips om ze op te lossen.

7. Pleegzorg, iets voor jou?

Vlaanderen telt zo’n 6.000 pleeggezinnen die kinderen, jongeren en volwassenen met een handicap of psychische problemathiek een warme thuis bieden. Wij spraken met een van die gezinnen. David (45), Katia (40) en hun zoon Samuel (10) verwelkomden vier jaar geleden Mats** (8) in hun gezin.

Benieuwd naar meer? Voor € 5,50 kan je het magazine kopen bij de dagbladhandel of supermarkt.

(*) De naam van Sandra’s methode om gezond en evenwichtig te eten.
(**) Mats is een fictieve naam.

Door Freya De Vos