Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom je datingsites een kans moet geven?!

Olivier
5 min read

Als je op zoek bent naar een leuke relatie, kun je deze op verschillende manieren proberen te vinden. Zo kun je ervoor kiezen om naar cafés of restaurants te gaan, om in het uitgaansleven in contact te komen met leuke singles. Ook kun je ervoor kiezen om het dichter in eigen kring te zoeken en de vrienden of vriendinnen van jouw vriendengroep eens onder de loep te nemen. Heb je hier geen tijd voor of heb je geen zin om je op deze manier bloot te geven? Dan kun je er ook nog altijd voor kiezen om online jouw perfecte partner te vinden. Zeker als je moeite hebt met het vinden van een leuke partner omdat je snel dichtklapt tijdens gesprekken met het andere geslacht, is dit een goede manier om in contact te komen met de leukste singles.

Op deze pagina lees je meer over online dating. Zo lees je wat de voordelen van online dating zijn en wat de nadelen van deze manier van daten zijn. Op deze manier krijg je meer inzicht in wat online dating voor jou kan betekenen en of deze manier van dating iets voor jou is, of niet.

De voordelen van online dating

Er zijn enkele voordelen verbonden aan de wereld van online dating. Het belangrijkste voordeel van deze vorm van dating is dat het minder eng is dan daten in de fysieke wereld. Zo is het online gemakkelijker om andere singles aan te spreken en een leuk gesprek te beginnen dan wanneer je in het café staat en een leuke man of vrouw ziet. Omdat je toch enigszins anoniem kunt daten en ook kunt nadenken over wat je zegt, is online dating een goede oplossing voor vele verlegen singles.

Een ander voordeel van online dating is dat leuke vrijgezellen zich op één online platform hebben verzameld. Van deze vrijgezellen weet je dat ze beschikbaar zijn en op zoek zijn naar een partner, dus het is niet te vergelijken met een fysieke zoektocht naar een vrijgezel, waarbij je nooit zeker weet of deze persoon wel vrijgezel is of op zoek is naar een relatie. En omdat er zo veel vrijgezellen actief zijn in de wereld van online dating, heb je veel keuze bij het zoeken van jouw perfecte partner.

Bovendien is online dating gemakkelijk te combineren met andere activiteiten in je leven. Omdat vele datingsites tegenwoordig ook een app hebben, kun je zelfs in de trein, op je werk of bij familiebijeenkomsten met andere singles chatten. En omdat het ook mogelijk is om meerdere contacten tegelijk te onderhouden, is de kans van slagen door middel van online dating groter.

Andere voordelen van online dating, zijn de volgende:

  • Online dating is vrij voordelig.
  • Als je iemand al kent via een datingsite, is het minder spannend om met deze persoon af te spreken dan wanneer je iemand minder goed kent.
  • Je legt sneller en gemakkelijker leuke contacten.
  • Je kunt je eigen tempo bepalen.
  • Je verbetert je sociale skills.
De voordelen van online dating
De voordelen van online dating

De nadelen van online dating

Hoewel online dating vele voordelen met zich meebrengt, heeft deze vorm van dating ook zeker enkele nadelen. Deze nadelen worden in onderstaande alinea’s beschreven.

Een eerste nadeel van datingsites is het feit dat er op datingsites ook altijd mensen actief zijn met de verkeerde bedoelingen. Deze mensen zijn moeilijker te herkennen dan in het fysieke leven, omdat je de betreffende mensen nu niet kan zien. Zo zijn er op datingsites vaak fake leden actief, die andere leden verleiden om op een bepaalde manier geld te betalen. Zij zijn dus niet op zoek naar liefde, maar naar verdiensten. Als je start met online dating, dien je je dan ook een weg te banen tussen deze fake profielen.

Een ander nadeel is dat profielfoto’s niet altijd alles zeggen. Zo zet natuurlijk iedereen zijn of haar mooiste foto’s online, waardoor het alsnog lastig te bepalen is of deze persoon er wel echt zo uit ziet. En als foto’s wel representatief zijn, is het alsnog moeilijk om te bepalen hoe iemand er in het echt uit ziet. Dit komt omdat non-verbale communicatie mist op datingsites.

Tot slot zeggen profielbeschrijvingen op datingsites ook niet veel. Dit komt omdat iedereen standaardteksten gebruikt, die weinig zeggen over de persoon in kwestie. Teksten als “Ik houd van lekker eten” is natuurlijk voor iedereen van toepassing.

Benieuwd welke datingsites geschikt zijn voor jou? Er bestaan een handige website waar datingsites vergelijken enorm eenvoudig wordt.

Door Olivier