Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Weg met de wespen in huis!

Lise Eeckhout
3 min read

Geschreven met input van Wespendienst.

Wanneer er slechts één wesp door je woning vliegt, hoef je je niet direct zorgen te maken. Een wesp kan immers de woning binnengevlogen zijn toen er een deur of raam openstond. Echter, wanneer er meerdere wespen in huis zitten, wordt dat anders. De kans dat ze allemaal een voor een via de deur naar binnen zijn gekomen is nihil. De kans dat je te maken hebt met een wespennest in huis is daarentegen wel aannemelijk.

Wel of niet voor wespenbestrijding kiezen?

Wanneer je met een wespennest in huis kampt, is het altijd raadzaam dat te laten bestrijden. Jouw woning is immers jouw veilige omgeving. Met de aanwezigheid van een wespennest kan die veiligheid serieus in het gedrang komen. Laat een wespennest in huis daarom altijd direct bestrijden door wespendienst.be. Zo voorkom je dat jouw wooncomfort wordt aangetast. Ook buiten is het vaak verstandig om een wespennest te laten bestrijden. De aanwezigheid van een wespennest is simpelweg gevaarlijk op een plek waar geleefd wordt. Een bestrijding ervan is dan ook essentieel voor de waarborging van jouw eigen veiligheid.

Overlast door wespen

Wespen zorgen in de zomermaanden vaak voor veel overlast. In de zomer leven mensen massaal buiten. Ook het consumeren van voedsel vindt dan veelvuldig buiten plaats. Helaas wordt de pret daarbij meestal belemmerd door de aanwezigheid van wespen. Die insecten doen zich namelijk graag tegoed aan jouw eten en drinken. De aanwezigheid van de wespen is dus buitengewoon vervelend. Maar de wespen zijn meer dan vervelend. Ze kunnen namelijk ook heel gevaarlijk zijn. Wespen kunnen steken en veroorzaken daarmee vaak vervelende klachten bij mensen. Die klachten kunnen soms dusdanig ernstig zijn dat het de dood tot gevolg heeft. Wespen vallen dan ook met recht binnen de categorie ongedierte. Ze veroorzaken immers veel overlast bij mensen.

Zo maak je een wespenval

Wanneer je op een zwoele zomeravond buiten gaat dineren, wil je niet gestoord worden door wespen. Veel mensen kiezen er daarom voor om zelf een wespenval te maken. Ze doen dat in de hoop dat daardoor de wespen zich niet tegoed doen aan hun eten. Op een wespenval die gevuld is met zoetigheid zoals limonade zullen wespen afkomen. Een wespenval is in die zin dus effectief te noemen. Echter, helaas trekt zo’n wespenval vaak juist nog meer wespen aan. De kans dat daardoor de overlast juist toeneemt is aanwezig. Wordt het grote aantal wespen veroorzaakt door een wespennest in de tuin? Laat het nest dan door een professional bestrijden. Dat is uiteindelijk de beste manier om van de wespenoverlast af te komen.

Door Lise Eeckhout