Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zaken die je nog niet wist over de penis

Anja
2 min read

Hoe je dit geslachtsdeel ook noemt: penis, piet, of misschien heb je er zelfs een koosnaampje voor … Deze zaken wist jij nog niet over de penis!

 • Alhoewel er geen bot in de penis zit – kan deze alsnog breken. Niet erg smakelijk, maar je hoort een luide ‘POP’ als dat gebeurt. Het is dan van sleutelbelang om direct naar het ziekenhuis te gaan; dan verklein je de kans op complicaties.
   
 • Als een man veel alcohol gedronken heeft, heeft hij meer moeite met het krijgen van een erectie. Een erectie tijdens dronkenschap houdt ook veel minder lang aan. Dat komt door het effect van alcohol. Alcohol verslapt de zenuwen – inclusief die van de penis.
   
 • De gemiddelde penislengte is 13,14 centimeter in erectie. Een slappe penis is gemiddeld 9 centimeter lang. Deze maten zijn echter niet bindend. Er heerst (nog steeds) een heftige discussie over het startpunt voor het meten.
   
 • Een erectie kan de penislengte wel twee keer vergroten, dan wanneer die slap is. Ook kan een stijve penis in de breedte groeien. Voor dit fenomeen zijn er zelfs aparte benamingen. Een man heeft een ‘bloedpenis’ als de penis aanzienlijk groeit, wanneer deze stijf is. Een man heeft een ‘vleespenis’ als de penis nauwelijks groeit als hij stijf is.
   
 • Het is ongelooflijk moeilijk om te plassen met een erectie. Dat komt doordat ‘alles’ bij de penis door dezelfde buis komt.
   
 • Mannen zijn daadwerkelijk links dragend of rechts dragend. Dat betekent welke kant de penis van een man opstaat. Dat staat al vast vanaf de geboorte, hij kan daar niets aan veranderen. Dat is dus geen fabeltje.
   
 • De ballen van een man zijn een van de meest gevoelige delen van zijn lichaam. Daarom vertrekt hij van de pijn als hij daarin geraakt wordt door een voet, bal of laaghangende tak.
Door Anja