Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De eerste stap naar een gezond, slank en vooral fit leven – Sonja Kimpen

3 min read

Gezond leven staat voor veel mensen gelijk aan saai, ongezellig en niet vol te houden. Sonja Kimpen weerlegt deze misverstanden en helpt je de eerste stappen te zetten naar een gezond, slank en vooral fit leven.

Misverstand 1: Ongezellig

Gezond leven is ‘ongezellig’? Maar zeg eens eerlijk: hoe gezellig is het als je een steeds grotere kledingmaat nodig hebt, je niet meer in een normale stoel past, een verhoogd bloeddruk hebt, ademhalingsproblemen krijgt enz. ?  Zou het leven echt ongezelliger worden als je een prettige manier van leven vindt, waar­door je slanker en fitter wordt?

Misverstand 2: Tijdrovend

Er wordt wel eens vaker gezegd dat gezond leven veel tijd kost. Anders gaan eten is enkel een kwestie van wennen. En na een misschien lastig begin, gaat dat uiteindelijk helemaal vanzelf. Wat wél tijd kost, zijn de bezoekjes die je misschien moet brengen aan de dokter en het ziekenhuis vanwege alle kwalen die een ongezonde levensstijl met zich meebrengt.

Misverstand 3: Saai

Een gezond leven hoeft helemaal niet saai te zijn! Gezond leven betekent niet altijd eindeloos calorieën tellen, elke gram wegen en veel eten! Dergelijke ideeën komen voort uit de dieetdictatuur. Een gezonde levensstijl betekent juist: genieten. Met als toegift een enorme energie-toename.

Misverstand 4: Je houdt het niet vol

Een dieet moet je ‘volhouden’, anders loopt het mis. Maar voor een gezonde levensstijl kies je zelf. Gewoon om vitaal te worden en blijven. Faalmomenten zijn er niet. Hooguit leermomenten waar­in je leert dat je in bepaalde omstandig­heden moeite hebt het goede te kiezen. En daarna ga je gewoon weer door, tot je nieuwe, gezonde levensstijl totaal geïnte­greerd is in je hersenen en lichaam.

Misverstand 5: Fastfood is lekkerder én goedkoper

Je lichaam wilt van nature de beste grondstoffen om zo vitaal mogelijk te zijn. Smaakpapillen zijn perfect te trainen! Zo kan een nieuw smaakpatroon zelfs binnen 3 weken gerealiseerd worden! Als je jezelf voor een bepaalde periode een goede voeding voorlegt, dan gaat je lichaam daar om vragen en verdwijnt de behoefte naar een vette hamburger.

Gezond eten is ook niet duurder dan fastfood. Zeker als je kies voor seizoen producten.

Misverstand 6: Gezond leven is maar tijdelijk

Kan gezond leven geen garantie zijn voor een lang leven? Oké, garanties heb je niet. Maar de tijd dat je leeft zal de kwaliteit altijd hoger liggen. En .. doordenkertje… je weet nooit welke ziekten, je niet hebt gehad dankzij gezond leven. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de geweldige bonus die gezond leven met zich meebrengt: meer energie.

Wil je hierover meer leven? Dat kan in het boek van Sonja ‘ Dé 10 principes voor een leven lang slank’.

Volg Sonja Kimpen ook op Facebook en ontvang elke dag een extra tip! »

Sonja Kimpen
Door Sonja Kimpen
Gezondheid