Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe bereid je je voor op een massage?

4 min read

Je hoort vaak genoeg dat een massage ontzettend veel voordelen voor je gezondheid heeft. En eerlijk gezegd zou je best eens zo’n heerlijk momentje voor jezelf kunnen gebruiken, nietwaar? Waarom boek je dan niet meteen een massage? Sommige mensen zijn nog wat terughoudend, omdat ze niet goed weten welke massage ze moeten boeken, wat ze kunnen verwachten of wat de etiquette zijn. Lees hier meer over hoe je je voorbereidt op een massage en wat de etiquette zijn.

Welke massage past bij mij?

Ben je uit op ontspanning, dan zit je met een ontspanningsmassage altijd goed. Wil je een dieper inwerkende massage, kies dan een hot stone massage. Of ga voor een shiatsu massage, waarbij wordt ingewerkt op drukpunten op je lichaam om energieblokkades op te lossen. Voor deze massage hoef je niet uit de kleren. Bij een Thaise yogamassage brengt de therapeut je in yoga-posities en voert manipulaties uit. Ook bij deze massage houd je je kleren aan. Of kies een voetreflexologie behandeling, waarbij op diverse zones op de voet wordt ingewerkt, die corresponderen met organen in het lichaam om zo de energiedoorstroom in de organen te bevorderen, om het zelfgenezend vermogen van het lichaam aan te spreken en om je te helpen ontspannen. Meer weten? Hier vind je informatie over de Opleiding Voetreflexoloog.

Hoe begin je ontspannen aan een massage?

Een massage komt beter tot zijn recht als je er ontspannen aan begint. Boek de massage daarom op een rustig tijdstip, zodat je niet hoeft te haasten om op tijd te komen. Neem vooraf altijd een douche vanwege de hygiëne. Arriveer een kwartier voor aanvang, zodat er tijd is om het nodige papierwerk in te vullen, af te rekenen en zelf even tot rust te komen. Heb je een voorkeur voor een mannelijke of vrouwelijke massagetherapeut? Dan kun je dat bij je boeking gewoon aangeven. Geen enkele professionele massagepraktijk zal hier een probleem van maken. Stel jezelf gerust met de gedachte dat elke goed opgeleide massagetherapeut jouw grenzen zal respecteren.

Moet ik helemaal uit de kleren?

Onduidelijkheid over of je wel of niet helemaal uit de kleren moet, kan mensen er soms van weerhouden om een massage te boeken. Voel je je daar onzeker over, vraag dan bij je boeking wat de bedoeling is. Bij massages waarbij veel massageolie wordt gebruikt, is het beter om alle kleding uit te doen. Wil je je slip aanhouden, dan zal dat echter nooit een probleem zijn. Zijn er bepaalde lichaamsdelen waarvan je niet wilt dat ze gemasseerd worden (bijvoorbeeld billen of borsten), dan kun je dit gewoon melden. Normaal gesproken wordt je hele lichaam tijdens de sessie bedekt met warme handdoeken en alleen het lichaamsdeel dat wordt behandeld wordt blootgelegd.

Etiquette tijdens de massage

Mag ik wel of niet praten tijdens de massage? Elke massagetherapeut zal zeggen dat je datgene moet doen waar jij je prettig bij voelt. Voel je niet verplicht om tijdens de massage een praatje te maken. Vind je het fijner om toch wat te zeggen, omdat je je dan sneller op je gemak voelt, dan is dat ook prima. Vind je de massage te hard of juist te zacht? Het is heel normaal en zelfs wenselijk om tijdens de massage jouw wensen duidelijk te maken. Dat geldt ook voor als je vindt dat de muziek te hard staat. De massagetherapeut zal er graag alles aan doen om deze ervaring voor jou zo prettig mogelijk te maken.

Meer weten over massages of wil je zelf een massagecursus volgen? Bekijken dan hier de Massagecurssen van Wellness Academie »