Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Massage: een oppepper voor je humeur!

Camille
3 min read

Dat massage een ware weldaad is, dat weet iedereen wel. Veel mensen denken bij massage aan het losmaken van gespannen spieren, het verzachten van spierpijn en klachten na blessures. Maar ook als iemand een oppepper voor zijn humeur kan gebruiken, kan massage uitkomst bieden. Ontdek hier hoe het werkt!

Meer evenwicht

Heb je een slecht humeur, dan is dat een teken dat je uit evenwicht bent gebracht. In de hectiek van alledag is het soms lastig om je evenwicht te bewaren. Te hoge werkdruk, te veel sociale verplichtingen en te weinig tijd voor persoonlijke ambities en behoeften. Bij te veel stress neemt het gehalte aan cortisol in het lichaam toe. Cortisol heeft niet voor niets de bijnaam het ‘stresshormoon’. Ook het gehalte aan noradrenaline neemt toe, waardoor je een opgejaagd gevoel of zelfs angstgevoelens kunt krijgen. Soms is het noodzakelijk om even aan de rem te trekken. Massage kan in dit geval helpen. Massage zorgt ervoor dat de productie van cortisol en noradrenaline afneemt, waardoor je weer terug in evenwicht komt en innerlijke rust ervaart.

Dosis positiviteit

Tijdens het masseren wordt eveneens de aanmaak van endorfine gestimuleerd. Endorfines zijn neurotransmitters. Ze worden ook wel signaalmoleculen genoemd. Dit betekent dat ze informatie overbrengen van de ene cel naar de andere. Het mooie aan endorfines is dat ze een positieve boodschap overbrengen; ze geven je een geluksgevoel. Ze kunnen bovendien ook werken als pijnstillers. Zo zie je maar, dat ons lichaam ons in bijna alle situaties gewoon dat kan geven wat we nodig hebben, met een beetje hulp van een massagetherapeut! Naast endorfine worden er nog meer ‘feel-good’ stofjes aangemaakt onder invloed van massage.

Feel-good stofjes

Een ander stofje waarvan de aanmaak toeneemt tijdens een massage is serotonine. Ook van dit stofje krijgt je humeur een oppepper. Daarnaast zorgt serotonine ervoor dat je je zelfverzekerder voelt, dat pijnprikkels beter worden verwerkt en het kan helpen tegen slaapproblemen. Misschien heb je al eens gehoord dat serotonine ook in chocolade zit. Massage is daarom net als chocolade, maar dan zonder dat je last krijgt van al die extra calorieën! Verder stimuleert massage tevens de aanmaak van oxytocine. Dit stofje heeft de bijnaam ‘knuffelhormoon’. Het zorgt voor een gevoel van geborgenheid, vertrouwen en rust. Kortom; allemaal goede redenen om regelmatig een massage te ondergaan óf om massages te leren geven!

Maak kennis met de massagewereld!

Zou je graag bij willen dragen aan een wereld vol positieve en goedgemutste mensen, dan is een cursus massage misschien iets voor jou! Het geeft veel voldoening om mensen te helpen om zich weer lekker in hun vel te voelen! Er bestaan bovendien talloze massagevormen, afkomstig van over de hele wereld met elk hun unieke eigenschappen. Je raakt dus nooit uitgeleerd.

Wil je hier graag nog meer over lezen? Klik hier en de Wellness Academie helpt je graag verder.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…